Fallout 4 alle S.P.E.C.I.A.L videos en uitleg

Fallout 4

Fallout 4 is nog maar twee weken en vijf dagen van ons verwijderd en de hype omtrent deze game is bij mij al in volle gang aanwezig. Om jullie voor te bereiden op een aantal zeer belangrijke keuzes meteen in het begin van het spel, heeft Bethesda speciaal voor jullie de S.P.E.C.I.A.L videos gemaakt.

Eerder konden jullie al een kijkje nemen naar het character systeem in Fallout 4, samen met de perk chart waarin jij door middel van je S.P.E.C.I.A.L points verschillende upgrades en perks kunt kiezen voor jouw character. Laten we nu een kijkje nemen naar deze S.P.E.C.I.A.L points.

Jouw S.P.E.C.I.A.L points in de Fallout games zijn een van je eerste belangrijke keuzes die je in de game moet maken, dit geeft namelijk een ruwe schets over hoe jij de rest van de game ongeveer te werk wilt gaan. Ben jij meer van het sluipen, of ren jij liever guns blazing een Deathclaw grot in? Probeer jij jouw problemen uit te praten met andere personen, of laat jij jouw revolver het woord voor je doen?

Laten we beginnen met de S, Strenght:

Strenght, zal er voor zorgen dat jij meer items bij je kunt hebben voordat je “overencumbered” bent wat inhoud dat je langzaam gaat lopen omdat het gewicht aan spullen dat je draagt, te veel is. Verder zal strenght er voor zorgen dat jij meer schade doet met je blote vuisten en alle melee wapens.

P, Perception:

Door het verdwijnen van de Skills in Fallout 4 zal Perception een directe impact hebben op jouw VATS, nauwkeurigheid, jouw succeskans op het stelen van spullen en het kraken van sloten.

E, Endurance:

Endurance is een weerspiegeling van jouw fitheid in de game, het zal beslist hoeveel action points je kwijt raakt door te sprinten, hoeveel levens je hebt en hoeveel leven je terug krijgt door het gebruiken van voedsel. Ook zal het er voor zorgen dat jij nieuwe types voedsel kan gebruiken als jij een hogere Endurance hebt.

C, Charisma:

Charisma zal een directe invloed hebben op de prijs die jij in de winkels betaald. De succeskans die je hebt om andere personages over te halen of zelfs te beïnvoeden.

I, Intelligence:

Intelligence is een weerspiegeling van jouw kennis in de game, het zal er voor zorgen dat jij meer XP verdient als je intelligence hoger is, het zal helpen bij het kraken van computers en het uitvinden van nieuwe technologieën.

A, Agility:

Agility zal bepalen hoeveel Action points je zal krijgen in VATS waardoor je vaker in VATS kan schieten op een of meerdere targets, jouw kans om te sluipen, de snelheid van het herladen van je wapens.

L, Luck:

Luck zal bepalen hoe snel jouw Critical Strikes zich zullen herladen en activeren, jouw kans om waardevolle spullen te vinden en je misschien te redden uit een vervelende situatie.

Weet jij al waarom jij speciaal bent?

Fallout 4 zal vanaf 10 november in de schappen liggen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek