Fallout 4 benoemd tot beste game van het jaar

fallout 4 game of the year 2016

Tijdens de Dice Awards, de belangrijkste prijsuitreiking in de game industrie, is Fallout 4 van game uitgever Bethesda Softworks benoemd tot beste game van het jaar.

“We kunnen jullie niet genoeg bedanken voor wat dit voor ons betekent”, aldus creatief directeur Todd Howard van Bethesda. Het spel is tot dusver 12 miljoen keer verkocht.  In totaal is er vier jaar aan het spel gewerkt door een team van honderd mensen.

Dit jaar wist Fallout 4 voor Bethesda naast de prijs voor beste game ook de prijzen voor beste role playing game en voor buitengewone prestatie in game direction binnen te slepen. Daardoor ging Bethesda naar huis als grote winnaar dankzij een vierde prijs; Fallout Shelter won ‘Mobile game of the year’. Daardoor wist de studio andere studios voor te blijven die met maar één game meededen.

Tijdens de show kreeg ook Satoru Iwata postuum een prijs voor alles wat hij betekend heeft voor de game-industrie. Hij werd door Reggie Fils-Aime, president van Nintendo of America, geroemd om zijn vriendelijkheid en vrijgevigheid. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Dice Awards dat de prijs ook postuum werd uitgereikt.

Fallout 4 speelt zich af in een post-apocalyptisch Boston in het jaar 2287, 210 jaar na een nucleaire oorlog. Het spel begint op de dag dat de bommen werden gedropt, op 23 oktober 2077. De personage van de speler schuilt op die dag in Vault 111 om 200 jaar later weer op het vasteland te verschijnen.

fallout 4 beste game 2016

The Witcher 3: Wild Hunt kreeg tijdens de Dice Awards een prijs voor buitengewone technische prestatie, verhaal en ontwerp. Ook indie games wisten goede prestaties neer te zetten. Ori and the Blind Forest kreeg prijzen voor animatie, kunstzinnigheid en muziek.

Ook Rocket League won een prijs, namelijk die voor beste sportgame, voor een buitengewone prestatie in online multiplayer en kreeg de Sprite-prijs voor game die met disproportionele middelen toch veel te weeg wist te brengen, waaronder innovatie in gameplay.

Ondanks dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain een prijs kreeg voor beste avonturenspel, haalde Konami de prijs niet op, en ook Kojima nam hem niet mee. Vorig jaar tijdens The Game Awards mocht Kojima de prijs voor de game niet in ontvangst nemen van Konami. Inmiddels is hij weg bij het bedrijf en is een eigen game studio begonnen.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek