FALLOUT 4 Character systeem

Fallout 4

Hype! Hype! Hype! Fallout 4 is niet meer zo heel erg veel weg en ik denk dat ik voor heel veel mensen spreek als ik zeg: “Ik kan niet wachten!” Bethesda heeft onlangs een nieuwe video vrijgegeven waarin het character systeem van Fallout 4 een beetje wordt uitgelegd.

In Fallout en natuurlijk ook The Elder Scrolls spendeer je een hele hoop tijd met het organiseren van jouw items, het bekijken en kiezen van jouw stats en upgrades als je een level omhoog gaat. Dit allemaal komt in Fallout tot leven door middel van je prachtige smartwatch waar Apple van zijn lang zal ze leven niet aan kan tippen, namelijk: de Pipboy!

In de video begint Todd Howard met het laten zien van je zeven S.P.E.C.I.A.L. stats, deze stats zullen in Fallout laten zien wie jij precies bent en hoe jij voornamelijk te werk wilt gaan in de wastelands van Boston. Daarnaast heb je perks, dit zijn vaardigheden en abilities die je kan kiezen wanneer je een level omhoog gaat. Voor iedere S.P.E.C.I.A.L. is er een perk met een rank van een tot tien. heb jij bijvoorbeeld zeven punten in STRENGTH, dan kan je ook een level 7 STRENGTH perk aanzetten ongeacht je level. Kom jij dus lekker vers uit de Vault met tien punten in CHARISMA? Dan kun je de perk “INTIMIDATION” kiezen die ervoor zorgt dat jij andere mensen kan manipuleren en controleren.

perk chart

In de Perk Chart kun jij alle perks bekijken die beschikbaar zijn en zie je ook welke jij hebt geactiveerd. Er zijn 70 basis perks met meerdere ranks die nieuwe dingen doen, wat in totaal 275 keuzes oplevert als jij bijvoorbeeld toegang hebt tot de hele Perk chart. Dat is een hele hoop! Dit geeft jou dus een heel groot aanbod aan keuzes en verschillende manieren om jouw character te ontwikkelen tijdens het spelen van het spel. Dit heb je helemaal zelf in handen!

Fallout 4 ligt op 10 november in de schappen en zal beschikbaar zijn voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Heb jij hem al besteld?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek