Fallout 4 krijgt officiële mod support op pc in april

fallout 4 mods

Voor wie zit te wachten op officiële mod support voor Fallout 4 is er goed nieuws. De post-apocalyptic RPG zal in april officiële mod support op pc krijgen. De mod support zal gelijk met de eerste van de DLC’s (Automatron) van start gaan. Consoles zullen volgen aldus director Todd Howard.

Er zijn natuurlijk al een tijdje mods voor Fallout 4. Ondanks dat de officiële mod support tot dusver niet beschikbaar was, zijn er al mods verschenen die spelers de gear van Witcher 3 laten dragen of spelers laten spelen als characters van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Volgens Howard is het voorlopige doel om de DLC aan het werk te krijgen op pc. De consoles zullen volgen, maar er zal in het meest optimistische geval minstens een maand tussen zitten voordat we de mods ook op Xbox One en op PS4 te zien krijgen.

Fallout 4 mods

Howard vertelde dat de DLC voor pc gelijk van start zal gaan met de eerste DLC, Automatron. Deze werd beschreven als een Pokémon achtige DLC waarin spelers robots vernietigen en onderdelen verzamelen om hun eigen robot te bouwen. Deze DLC zal dus ook een kleine questline hebben. De workshop DLC, die zal volgen, is meer bedoeld voor de spelers onder ons die grote projecten willen bouwen. Het zou namelijk mogelijk zijn om hele complexen te bouwen.

Ook survival mode werd aangekondigd en zal via het beta programma van Steam verschijnen. Een datum is niet bekend. Voorlopig moeten we het doen met de belofte dat het “binnenkort” zal zijn. Bethesda wacht op dit moment nog tot zij denken dat de mode klaar is voor een officiële release.

Mods worden op consoles meestal ontweken of afgeraden vanwege de onvoorspelbare dingen die kunnen gebeuren wanneer men een mod installeert op een systeem. Soms zouden er zelfs mods rond gaan waar verstopte scripts in zitten. Hoe Bethesda met dit soort dingen om zal gaan zal binnenkort blijken.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek