Family Guy doet World of Warcraft

Wow Family Guy

We kennen allemaal wel de bekende South Park aflevering die is toegewijd aan de meest populaire MMO van de wereld: World of Warcraft. Family Guy maakte eerder al bekend ook in te springen met een episode die WoW-elementen bevat.

Deze episode verscheen op 1 april en al hoewel het niet echt een 1 april grap was, zijn enkele fans van zowel Family Guy als World of Warcraft teleurgesteld in het korte fragmentje die WoW’s meest bekende meme tevoorschijn tovert in Family Guy. Wie dacht dat het ging om een volledige episode die zou worden toegewijd aan de MMO had het mis. Een dikke 1 minuut is wat Family Guy over had aan de World of Warcraft meme. Bekijk hier beneden het fragment.

In bovenstaand fragment zien we de wereld beroemde ‘Leeroy Jenkins’ scene die wordt nagespeeld door Peter, Cleveland en Joe. Voor degene die onbekend zijn met deze hele vertoning: In 2003 probeerde een clan een bepaald gevecht in World of Warcraft te voltooien waarna een niet nader genoemde personage tijdens de uitleg van de encounter zijn naam begon te schreeuwen en een kudde beesten in rende. De rest van de groep had enkel de optie om hem te volgen en het beste er van te maken. De hele groep werd uiteraard afgeslacht. Leeroy Jenkins werd vervolgens wereldberoemd en heeft in verschillende games, waaronder Blizzard’s World of Warcraft en Hearthstone enkele verwijzingen. Bekijk hier beneden het fragment:

Family Guy heeft geprobeerd om de scene te reconstrueren in hun show met een aantal kleine aanpassingen en grappige verwijzingen, zoals we van de show gewend zijn.

Heb jij het fragment gezien en kwam het je bekend voor? Vond je deze leuker dan South Park’s aflevering over World of Warcraft? Zijn er nog meer shows die een bekende game parody hebben gedaan die jij graag wilt delen? Laat het ons dan weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek