Far Cry Primal aangekondigd!

Ubisoft heeft een nieuw deel in hun Far Cry-reeks, genaamd Far Cry Primal, onthuld. De aankondiging werd bevestigd nadat eerder al een screenshot en de titel van het spel gelekt werden door IGN Turkije.

Anders dan de voorgaande delen die zich allemaal heben afgespeeld in de huidige tijd, zal Far Cry Primal gezet zijn in de oertijd. Het is overduidelijk dat Ubisoft hiermee probeert een trend te breken waar veel gamers klaagden dat de games die ze uitbrachten teveel op elkaar begonnen te lijken.

Veel is er van het spel nog niet bekend maar de informatie die al bekend gemaakt is luidt als volgt;

De hoofdpersoon is een jager genaamd Takkar die als de laatste van zijn jachtgroep moet zien te overleven in een land genaamd Oros. Spelers zullen het niet alleen opnemen tegen rivaliserende stammen maar ook tegen levensgevaarlijke dieren als mammoeten en sabeltandtijgers.

Over welke wapens de spelers zullen kunnen gebruiken is niet veel duidelijk gemaakt, in een persbericht geeft Ubisoft aan dat vuur als een wapen zal fungeren maar zijn ze niet duidelijk in welke vorm. Ook zijn er in verschillende screenshots van de game te zien dat enemies (en waarschijnlijk ook Takkar..?) gebruik maken van knuppels en speren.
Samen met het gevaar van zowel menselijke als dierlijke vijanden zullen spelers volgens Ubisoft ook op pad moeten om te zoeken voor voedsel en kunnen de resten van dieren gebruikt worden om als wapens en gereedschap te dienen.

Lang zullen we waarschijnlijk niet hoeven te wachten op de game, de verwachtte releasedate is momenteel al gezet in maart 2016, verbazingwekkend kort voor een game waar tot gisteren nagenoeg nog niets van bekend was.

Wat is jullie mening betreffende deze aankondiging? Vinden jullie het een interessante zet van Ubisoft om de setting zo drastisch om te gooien of hadden jullie toch liever de stijl van de oudere games behouden? Laat het ons weten in de comments!

Bekijk hier de trailer van Far Cry Primal;

Far Cry Primal zal naar verwachting in 2016 verschijnen voor Playstation 4, Xbox One en PC.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek

Spring naar toolbar