Far Harbor is een trekpleister voor Fallout 4

Far Harbor

Onlangs is Far Harbor uitgekomen voor Fallout 4. Dit is de derde uitbreiding die inbegrepen zit in de Season Pass en tevens los verkrijgbaar is. De uitbreiding zou Bethesda’s grootste toevoeging aan een van hun games zijn tot nu toe, en dat heeft zich goed beloond, als we de hardcore en terugkomende spelers mogen geloven.

Waarom Far Harbor zo populair is? Daar heeft iedereen zijn eigen mening over. Wat spreekt jou het meeste aan in een RPG? Maar om je om je een idee te geven waarom Far Harbor een DLC is die je misschien wel wilt kopen:

  • Far Harbor voegt een compleet nieuw terrein toe die in een hele andere sfeer plaatsvindt.
  • Er zijn nieuwe monsters toegevoegd met ieder hun eigen kenmerken.
  • Een nieuw verhaallijn, die dit keer een hele andere focus heeft dan persoonlijke redenen.
  • Nieuw interessant, minder van hetzelfde gebied om te verkennen
  • En ga maar door…

Het derde puntje hierboven is iets wat bij de meeste mensen, waaronder ik, het interessantste is. De reden hierachter is eigenlijk vrij simpel. De main story van Fallout 4 begint meteen met een persoonlijke gebeurtenis, de verdwijning van Shaun. Tijdens je hele playthrough ben jij gefocust op het vinden van je zoon, en baseer jij jouw beslissingen op die achterliggende gedachte. Je hebt een hele vrije keuze, maar je voelt je misschien toch wel gelimiteerd omdat je niet “vals” wilt spelen, of afwijken van het hele Role-Play gebeuren.

In Far Harbor ligt het verhaal niet zo gevoelig als in de main story. Je voelt je minder gedwongen een bepaalde keuze te maken om jouw rol als “x” of “y” tot stand te houden, maar kan daadwerkelijk kiezen wat jij interessant vindt. Iets wat heel erg belangrijk is in dit soort games, en dus iets wat Bethesda goed heeft aangepakt in deze uitbreiding.

Far Harbor is sinds 19 mei beschikbaar in de Season Pass van Fallout 4 of los verkrijgbaar voor 25 euro. Eerder zijn de uitbreidingen Automatron en Wasteland Workshop uitgekomen.

Heb jij Far Harbor al geprobeerd? Laat ons dan weten wat jij van de uitbreiding vindt!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek