FIFA 16: Draft mode, carrière en meer

FIFA 16 Fut Draft

De Gamescom is in volle gang en vanochtend heeft EA zijn persconferentie gehouden. Hier kwam onder ander natuurlijk het populaire FIFA in voor met zijn jaarlijkse verversing. Zo is het dit jaar voor het eerst mogelijk om met nationale vrouwenelftallen te spelen, is er een nieuwe toevoeging aan Ultimate Team en is de carrière modes op de schop gegaan.

Vrouwenelftallen in FIFA 16
Dit nieuws wisten we natuurlijk al sinds de bekendmaking van het nieuwste deel in deze reeks echter kon EA het niet genoeg benadrukken vandaag, in de nieuwste FIFA kan je spelen met het steeds populairder wordende vrouwenvoetbal. In FIFA 16 zullen twaalf internationale vrouwenelftallen aanwezig zijn.
fifa 16

Innovatie door het gehele veld heen
Elke nieuwe FIFA brengt veranderingen mee aan de manier hoe er gespeeld wordt. Dit jaar zijn twee belangrijke nieuwe features de ‘No Touch Dribbling’ en ‘Clinical Finishing’. Ook zijn er veranderingen toegevoegd aan elke linie, zo loopt de verdediging beter mee met de aanvallende tegenpartij, is het middenveld slimmer geworden in het onderscheppen en heeft de keeper nieuwe animaties en betere positionering gekregen om de bal uit het doel te houden.

Ultimate Team Draft

Fut16 draftmode

Compleet nieuw dit jaar is de toevoeging van het speltype Ultimate Team Draft. Hierin kunnen spelers zowel off als online spelen tegen tegenstanders in een knockout van vier games voor prijzen. Het idee van dit speltype is dat spelers wanneer zij meedoen aan een draft uit één van de vijf formaties kiezen om vervolgens hun 23 koppige selectie samen te stellen uit random voetballers. De speler moet de keuze maken tussen kwaliteit en chemistrie. Hieronder is een trailer te zien welke het speltype in actie laat zien:

Kleinere innovaties
Aangezien er teveel is om op te noemen wordt in dit stukje een aantal nieuwe kleine features verteld. Wij hebben ons laten vertellen dat het publiek meer dan 900 nieuwe uitspraken hebben om hun team naar de overwinning te schreeuwen. zijn er negen nieuwe stadions bijgekomen en krijgt de Bundesliga dit jaar dezelfde behandeling als de English Premier League vorig jaar om het geheel nog realistischer te maken.

FIFA 16 Stadion

Ultimate Team
Ultimate Team krijgt dit jaar ook dezelfde behandeling als de Bundesliga en Premier League met dynamisch commentaar en statistieken reageren de commentatoren nu op jouw club haar geschiedenis en statistieken. Ook zijn er voor de Xbox spelers acht nieuwe Ultimate Team Legends aangekondigd en zorgt een Legend nu voor een betere chemie met de normale spelers.

Carrière modes
de carrière modes van FIFA 16 voegt een tweetal features toe waar de fans al lange tijd om vragen. Namelijk het spelen van toernooien voorafgaand aan de competitie om zo de geldkas te spekken en de toevoeging om spelers te trainen waardoor zij beter worden. Je kunt hierbij uit 30 oefeningen kiezen en je jeugdspeler misschien wel net zo goed laten worden als Messi.

Hieronder is nog de nieuwe trailer te zien vers van de Gamescom, heb jij er al weer zin in?

FIFA 16 ligt zoals gewoonlijk rondt september van dit jaar weer in de schappen voor PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek