Filemupdate: Black Water, Nieuwe Star Wars spin-off en Slender Man

Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren hebben allebei een rol bemachtigd in Black Water. Verder in deze update: Woody Harrelson als mentor van Han Solo en een Slender Man verfilming.

Black water
Dolph Lundgren en Jean-Claude Van Damme hebben allebei getekend voor een rol in Black Water. Black Water is een actiethriller, waarin ze bondgenoten zijn. Black Water gaat over een geheim agent, natuurlijk gespeeld door Jean-Claude Van Damme. Hij komt bij bewustzijn op een onderzeeboot waar hij vastgehouden wordt. De rol van Dolp Lundgren is nog niet helemaal duidelijk. Behalve dan dat ze samen gaan werken, aldus The Hollywood Reporter.

Dolph Lundgren en Jean-Claude Van Damme stonden eerder samen op het witte doek. Maar toen waren ze elkaars opponenten, in Universal Soldier (beide delen). Zie de trailer van Universal Soldier hierbeneden.

Wanneer de film in de bioscoop komt is nog niet bekend.

Nieuwe Star Wars spin-off
Niemand minder dan Woody Harrelson is in onderhandeling over de rol als mentor van Han Solo, in een spin-off van Star Wars. De acteur is volgens Variety al een paar weken in gesprek met filmstudio Disney. De jonge jaren van Han Solo zullen te zien zijn in de film, die voornamelijk gespeeld werd door Harrison Ford.

Het gaat net als bij het momenteel in de bioscoop draaiende Rogue One om een standalone-film: het verhaal speelt zich af in de wereld van Star Wars, maar staat grotendeels los van de plot van de originele films en de personages daarin.

Alden Ehrenreich
Alden Ehrenreich is de persoon die Han Solo zal gaan spelen. De acteur was vorig jaar nog te zien in de film Hail, Cesar! van de Coen-broers.
De rol van mentor is overigens niet nieuw voor Woody: in de Hunger Games-reeks had hij die rol voor Katnis Everdeen, het personage van Jennifer Lawrence.

De Star Wars film zal in het voorjaar van 2018 te zien zijn in de bioscoop.

Slender Man
Later deze maand brengt HBO een documentaire, Beware the Slenderman. Slender Man is een fictief personage, een lange gezichtlose man met extreem lange armen die kinderen achtervolgt en ontvoert. In 2014 bleek het verhaal de inspiratiebron van een echte moord, toen twee twaalfjarige Amerikaanse meisjes in Wisconsin een vriendinnetje het bos in lokten en 19 keer op haar instoken om de fictieve entiteit tevreden te stemmen.

Het schrikbewind van Slender Man komt daarmee niet tot een einde, want volgens Deadline heeft Screen Gems niemand minder dan Sylvain White ingehuurd om een verfilming te regisseren. De productie moet in de lente van start gaan.

Slender Man werd in 2009 bedacht door Eric Knudsen en leidde tot onder meer een spannend spel. Details over de film zijn schaars, al weten we wel dat David Birke, die het script van Paul Verhoevens Elle schreef, het scenario mag verzorgen.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek