Film Recensie: Warcraft: The Beginning

Warcraft: The Beginning Gul'Dan

Kek, de Orcs, Humans en nog veel meer andere rassen zullen vanaf 2 juni in de bioscopen te zien zijn. Wij zijn voor jullie naar de première geweest en laten jullie bij deze weten wat onze indruk van de film was. Vandaag springen wij dus in de wereld van Warcraft: The Beginning.

Een film over de lore van Warcraft, elke Blizzard fan zat op het puntje van zijn of haar stoel toen de film een tijdje terug aan werd gekondigd. En natuurlijk zijn de fantasy-genre fans ook onwijs blij met de aankondiging van een titel als deze. De film zag er mooi uit!

Warcraft: The Beginning Orc Durotan

Over de film

Warcraft is een film die de lore van het bekende spel World of Warcraft gebruikt om een verhaal op het witte doek neer te zetten. De film kreeg een 8,1 op IMDB maar werd door vele andere sites ook heel kritisch beoordeeld. Om de film in het kort zonder spoilers te beschrijven:

De Orcs, een bruut ras met echte krijgers is opzoek naar een nieuw thuis en Gul’Dan, een gestoorde magiër wilt hun hierbij helpen. De humans en andere rassen in Azeroth (vergelijkbaar met onze aarde) leven al jaren in vrede tot dat de Orcs dit verstoren, hoe zal het aflopen? Je zult de film moeten zien om erachter te komen.

Ondanks dat het verhaal op een aantal details afweek van de originele game-lore was het een sterke film. Heel begrijpelijk is dat bepaalde warcraft fans het hier niet mee eens zullen zijn, maar ik denk dat je daar gewoon even doorheen moet kijken en de film moet bekijken als… een film! Het verhaal begon sterk en eindigde wat zwakker maar ondanks dat hebben wij van de volledige film genoten.

Warcraft: The Beginning Orc Durotan

Visuals en CGI

Vanaf de eerste scene lagen onze kaken al op de vloer. De film ziet er wonderbaar uit! De speciale effecten en CGI personages lijken net echt! Je kunt echt zien dat er een hoop geld in deze film is gestoken. De IMAX vooral is wat de pure kleur en kwaliteit van Warcraft naar buiten laat komen.

Conclusie

Warcraft: The beginning is een fantastisch ogende film, met een zeer sterk begin. Helaas wordt de film steeds abstracter richting het einde en zullen er evenementen plaatsvinden die een nadere verklaring nodig hebben om te begrijpen, vooral voor diegene die niet of nauwelijks bekend zijn met de game en haar lore. Buiten de kleine details sluit deze film prima aan op de game en is het prachtig om de wereld van Azeroth levensecht te bekijken!

7/10

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek