Film: @themovie

@themovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

 Film van de week

Terminator: Genisys

Arnold is Back, en goed ook. In de nieuwste Terminator reeks kruipt de voormalig Mister Universe weer in de rol van Terminator T-800. De film speelt zich af in het jaar 2029, waarin de mens het nog steeds opneemt tegen het A.I-netwerk Skynet. De mensen die onder aanvoering van John Conner (Jason Clarke) en Kyle Reese (Jay Courtney) rebelleren tegen het regime en besluiten Kyle terug naar het verleden (1984) te sturen om de moeder (Sarah Conner, Emilia Clarke) van John te redden.

Een goede monoloog of dialoog hoef je niet verwachten, al staat de film wel bekend om zijn quote(s). Deze film is pure actie, en meer hoef je eigenlijk niet te verwachten. De echte liefhebbers zullen het waarderen, lekker hersenloos anderhalf uur met Arnie knallen. Een film zoals een Terminator film behoort te zijn!

Classic van de week

Top Gun

Top Gun combineert de dromen die kinderen hebben. Bij een groot deel van de jongens is de droom straaljagerpiloot, terwijl het merendeel van de meisjes droomt over de ideale “prinsessen” romance. Top Gun combineert beide aspecten.

Maverick (Tom Cruise) en zijn maat Goose (Anthony Edwards) nemen het op de Top Gun Figthers Weapon School op tegen de beste straaljager piloten van de Amerikaanse Marine om te laten zien dat zij tot het crème de la crème van de piloten behoren. Met zijn roekeloze stijl, arrogante houding en zelfverzekerde voorkomen is Maverick de ideale playboy. Maar toch heeft ook hij zijn problemen en onzekerheden.

Charlotte “Charlie” Blackwood (Kelly McGillis) is een instructrice op de United States Navy Fighter Weapons School. Ze onmoet Maverick de avond voordat ze voor het eerst instructies moet geven, er is een duidelijk vonk tussen beide. Er ontstaat een romance en tijdens de gesprekken tussen beide komt duidelijk een andere kant van Meverick naar boven. Met name de zoektocht naar zijn vaders verleden staat hierin centraal.

 

Wij kijken uit naar…

Jumanji 2

Eind 2016 is nog een heel eind, maar dan staat wel al Jumanji 2 op de planning. In het eerste deel met Robin Williams in de hoofdrol als Alan Parrish vind Allen in 1969 het spel Jumanji. Tijdens een spel met zijn vriendin Sarah raakt Allen in het spel opgesloten terwijl zijn vriendin door vleermuizen het huis word uitgejaagd. 26 Jaar later vinden twee kinderen Judy en Peter Shepherd het spel op zolder. Ze beginnen het spel te spelen en komen er al snel achter dat als je eenmaal begonnen bent je het spel zal moeten uitspelen ook.

Waarom moeten we ons verheugen op deel 2? Robin Williams is dood en de meeste vervolgen zijn nou niet veel beter dan deel 1. Door het open einde van de vorige film kan deze film alle kanten op, het is dus te hopen dat de nieuwe scriptschrijver (volgens de geruchten Zach Helm) de film een hele andere vernieuwende kant op stuurt en niet blijft vasthouden aan het vorige script.

 

Serie van de maand

Love/Hate

Deze Ierse serie laat zien hoe vier vrienden Darren, Nidge, Robbie en Tommy zich onder leiding van John Boy proberen op te werken binnen de onderwereld van Dublin. Tijdens deze zoektocht komen zij de nodige problemen en tegenslagen tegen. Op hun eigen manier proberen de hoofdrolspelers zich hier doorheen te slaan. Dit is op een realistische en meeslepende manier gebeurt, de hoofdrolspelers trekken je de serie in en laten je meevoelen met hun eigen problemen.

Met een eigen identiteit en uitstraling doet de serie denken aan de HBO serie The Wire. Een compliment naar de makers. De serie bestaat uit 6 afleveringen per seizoen, inmiddels is seizoen 5 afgelopen en over seizoen 6 is nog weinig bekend. De afleveringen duren tussen de 45 en 55 minuten.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek