FILMUPDATE: A Monster Calls en Behind Enemy Lines komt naar televisie

A MONSTER CALLS
Een bijzonder verhaal over een jongetje die een fantasiewereld bedenkt en daarin hulp krijgt van een monster. A Monster Calls is 2 februari te zien in de bioscoop.

A Monster Calls verteld het verhaal van een twaalfjarige jongen, Conor O’Malley (MacDougal), die probeert te ontsnappen aan de werkelijkheid. In zijn fanatasiewereld is hij bevriend met een groot monster (die overigens wordt ingesproken door Liam Neeson). Conor moet bij zijn oma gaan wonen omdat zijn moeder ernstig ziek is. Op school wordt hij gepest en zijn vader (Kebbell) woont duizenden kilometers bij hem vandaan. Onverwacht roept Conor een nogal onwaarschijnlijke bondgenoot op: een monster, die hij samen met zijn moeder verzonnen heeft. Samen met deze monster ondergaat hij een lange reis die hem veel leert over moed, hoop en waarheid. Het kolossale monster bezoekt hem vaak om ‘s nachts verhalen te vertellen.

Het Monster
Je zou denken dat het monster alleen maar uit computereffecten bestaat, maar de filmmakers hebben er bewust voor gekozen om in een aantal delen van de film gebruik te maken van een animatron. Omdat ze het idee hadden dat filmkijkers een beetje moe worden van die computereffecten.

“Het voelt ook veel krachtiger, als je een voelbare aanwezigheid hebt. Dat voegt warmte en ziel toe aan een intimiderend wezen,” aldus producent Belén Atienza

Daarom hebben ze een praktische versie gebouwd. Maar liefst 30 kunstenaars en 4 mensen die gespecialiseerd zijn in hydraulics werkten 3 maanden aan het monster

“De gigantische poot die Conor uit zijn slaapkamer haalt, de gigantische voet die hij aanraakt, dat gigantische hoofd naast het raam – ze zijn allemaal echt en met de hand gemaakt. Dat is iets dat je niet met visuele effecten kan doen.” – Regisseur Bayona

De regie wordt dus gedaan door Juan Antonio Bayona (Jurassic World 2). De cast bestaat uit Lewis MacDougal (Conor), Liam Neeson (Het monster), Sigourney Weaver (Grandma), Felicity Jones (Mum), Toby Kebbel (Dad). Het scenario werd gedaan door Patrick Ness.
________________________________________


BEHIND ENEMY LINES

Fox is bezig om de oorlogsfilm Behind Enemy Lines (2001), met Owen Wilson in de hoofdrol, naar de televisie te brengen. De Amerikaanse zender heeft een Pilot-aflevering laten maken voor een complete serie.

Behind Enemy Lines gaat over een kapitein die een neergestorte straaljager probeert te redden. De straaljagerpiloot (Owen Wilson) is achter vijandelijke lijnen, in Bosnie, terechtgekomen. De film was in 2001 een redelijke bioscoophit.

Volgens Variety is de serie nogal losjes gebaseerd op de film. Het wordt omschreven als een ‘militaire soapthriller.’ Een groep Amerikaanse soldaten komt vast te zitten achter de vijandelijke linies en er wordt een reddingsactie op touw gezet om ze terug te halen.

Het script van de pilot wordt geschreven door Nikki Toscano, ook producer van de nog te verschijnen serie 24: Legacy. Wat een spin-off is van de serie 24. De reboot van Behind Enemy Lines is de laatste in een hele reeks oude films en series die de laatste tijd van een nieuw jasje worden voorzien. Zo werden onlangs nieuwe versies of seizoenen van Will & Grace, Prison Break en Charmed aangekondigd.

Van Behind Enemy Lines zijn overigens ook al drie ‘vervolgfilms’ gemaakt. Het betrof films met een compleet andere cast en een ander verhaal, die niet in de bioscoop verschenen. De laatste, uit 2014, SEAL Team 8: Behind Enemy Lines, werd geregisseerd door de Nederlandse regisseur Roel Reiné.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek