Filmupdate: Star Wars, House of Cards, Terminator en Logan

Star Wars-film Rogue One over de 1 miljard, nieuwe seizoen House of Cards, nieuwe Terminator in aantocht en nieuwe trailer Logan.

STAR WARS
De Star Wars film Rogue One heeft wereldwijd meer dan een miljard dollar opgeleverd. Het is de 28ste keer dat een film ooit zo veel geld bij elkaar kreeg.
Rogue One is de vierde Disneyfilm uit 2016 die de mijlpaal bereikt. Ook Captain America: Civil War, Finding Dory en Zootopia brachten een miljard dollar in het laatje. De filmstudio bracht in totaal dertien films uit die door de miljardgrens heengingen.

Het is de derde keer dat een Star Wars-film meer dan een miljard (930 miljoen euro) ophaalt. The Force Awakens ruim 2 miljard en The Phantom Menace uit 1999 1,03 miljard dollar.

VIJFDE SEIZOEN HOUSE OF CARDS KOMT EIND MEI
Dat laten de makers van de Netflix-serie vrijdag weten op Twitter.
Eerder werd al aangekondigd dat er een vijfde seizoen zou komen. Dit is het eerste seizoen waarbij maker Beau Willimon niet betrokken is.

Het vierde seizoen van de serie over de meedogenloze politicus Frank Underwood (Kevin Spacey) en zijn vrouw Claire (Robin Wright) kwam in maart 2016 uit via de streamingdienst. Daarin was naast Spacey en Wright ook onder meer Neve Campbell te zien.

JAMES CAMERON MAAKT NIEUWE ‘TERMINATOR’
Dat meldde de website Deadline. James Cameron gaat samenwerken met Deadpool-regisseur Tim Miller en David Ellison van de productiemaatschappij Skydance.

In het verleden verkocht Cameron de rechten van de originele film voor $1 aan producent Gale Anne Hurd, onder de voorwaarde dat Cameron The Terminator (1984) met Arnold Schwarzenegger mocht regisseren. Na het succes van Terminator 2: Judgment Day (1991) zei Cameron de franchise vaarwel. In 2011 belandde de rechten bij Megan Ellison van Annapurna Pictures. De rechten zijn op dit moment in handen van David Ellison, die de rechten overnam van zijn zus.

Na T2 verschenen nog drie films, namelijk Terminator 3: Rise of the Machines (2003), Terminator Salvation (2009) en Terminator Genisys (2015).
Het is nog niet bekend hoe de nieuwe Terminator-film in elkaar steekt. De meest logische opties zijn een reboot en een vervolg op de eerste twee films van Cameron. De film zou mogelijk een definitieve punt achter de franchise moeten zetten. Het plan is dat Miller de film regisseert. Cameron is uiteraard druk met de vier Avatar-films.

LOGAN TRAILER
In de nabije toekomst, zorgt een vermoeide Logan voor een zieke Professor X in een schuilplaats aan de Mexicaanse grens. Maar Logans pogingen zich verborgen te houden voor de wereld en zijn nalatenschap worden op de kop gezet als een jonge mutant, achtervolgd door duistere krachten, arriveert.

trailer 1

trailer 2

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek