FIM Speedway Grand Prix 15 gereleased

FIM

De Poolse game ontwikkelaar Techland Studios heeft vandaag FIM Speedway Grand Prix 15 officieel uitgebracht voor de PC. Een genre dat nog maar weinig onder de aandacht is gebracht bij de gamers. Een grote kans dus om een groot publiek te trekken die van deze vorm van motorsport houden. De Speedway game is onder de officiële licentie van BSI Speedway Ltd. Uitgebracht .

Doordat Techland Studios voor FIM beschikt over de licentie kon het team ook daadwerkelijk de arena’s en motoren gebruiken die in het officiële kampioenschap ook gebruikt worden. Je zult racen in onder andere Målilla (Zweden), Cardiff (Verenigd Koninkrijk) , Horsens (Denemarken), Toruń (Polen) en Melbourne (Australië). Naast de tracks beschik je ook over de motoren die er dit jaar zijn gebruikt in het kampioenschap.

Voor diegene die het een interessant spel lijkt maar niet goed weten wat Speedway Grand Prix inhoudt, hierbij een korte samenvatting. Speedway is de Europese versie van dirttrack. De rijders maken op rechte stukken een enorme snelheid waarna ze in de bochten een voet aan de grond zetten. Op deze manier kunnen sturen met het achterwiel door het extreem naar buiten te laten driften. De sport is bij ons niet echt populair en wordt voornamelijk beoefend op akkers. Maar in de Scandinavische landen is dit een populaire sport. Grote namen zijn Jarosław Hampel, Krzysztof Kasprzak en Greg Hancock.

Voor FIM zijn er verschillende manieren om het spel te spelen. Er bestaat de mogelijkheid om het online te spelen, in een aracade modus of de simulatie modus. De laatst genoemde is ook gelijk het moeilijkste. Hierbij heb je de controle over de motor maar ook de controle over het balans van het lichaam. Ondanks dat er niet veel gevraagd wordt van je PC ziet het spel er grafisch goed uit. En lijkt de AI goed te werken.

Minimale Systeemeisen:
OS:
Windows Vista of beter (let op het moet een 64 bit systeem zijn)
Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6400+ / Intel Core 2 Duo 2.4 GHz (3MB cache)
Geheugen: 2 GB RAM
Videokaart: AMD Radeon HD 7770 / Nvidia GTX 460 / Nvidia GTX 675M

FIM is op steam te verkrijgen voor €21,99

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek