Final Fantasy 12 remaster naar Playstation 4

Final Fantasy 12

Het gerucht bleek dan toch echt te kloppen. Final Fantasy XII: The Zodiac Age maakt zijn terugkeer in HD op de Playstation 4, maar voorlopig alleen nog maar in Japan. Alhoewel er een grote kans is dat de game ook naar het westen toe komt, lees verder waarom wij dat denken.

Ten eerste wil ik de PC fans van Final Fantasy niet in de kou laten staan met dit bericht, want alhoewel er tot nu toe nog niks voor de PC is bekend gemaakt, is er een kans dat de game ook op de PC zal gaan verschijnen. Zoals jullie weten werd de Final Fantasy 10/X remaster ook in eerste instantie niet aangekondigd voor de PC, maar één week voor de release werd er bekend gemaakt dat de remater ook op Steam ging verschijnen.

Waarom denken wij dat de game ook naar het westen toe zal komen? Bekijk bovenstaande trailer heel goed, en als je het dan nog niet weet lees dan verder. Alle teksten in de trailer zijn.. In het Engels! Waarom zou je Engelse tekst stoppen in een trailer voor een game die alleen in Japan uit zou komen? Het is dus maar een kwestie van tijd tot de titel ook voor het westen wordt aangekondigd. voorlopig zal de game alleen in Japan, op de Playstation 4 verschijnen, ergens in 2017.

Final Fantasy XII werd voor het eerst uitgebracht in 2006 voor de Playstation 2. De HD remaster zal naast de opgepoetste game ook een auto-save functie krijgen, een turbo-mode en snellere laadtijden.

Final Fantasy XII HD Remaster staat gepland voor release op de Playstation 4 ergens in 2017, voorlopig alleen nog voor Japan.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek