Final Fantasy 14 meer dan 5 miljoen spelers

FF14

Square Enix heeft onlangs aangekondigd dat ze sinds de relaunch van Final Fantasy 14, twee jaar geleden, nu meer dan 5 miljoen geregistreerde gebruikers hebben. Niet zo heel gek, in juni is de allereerste Expansion Pack uitgekomen voor Final Fantasy 14.

De mijlpaal van vijf miljoen geregistreerde gebruikers kwam niet lang na de release van Final Fantasy 14’s eerste Expansion Pack aller tijden, nameijk: Heavensward. Deze Expansion kwam uit in juni 2015 en is mede verantwoordelijk voor de groei van het aantal spelers denken de ontwikkelaars. In februari van dit jaar had Final Fantasy 14 nog maar vier miljoen spelers.

Hierbij is het belangrijk om te weten dat het gaan om het aantal geregistreerde gebruikers wereldwijd, niet het aantal actieve spelers die betalen voor het spel op dit moment. Dit wil zeggen dat zelfs op dit moment World of Warcraft die in abonnees gedaald is naar 5,6 miljoen nog steeds de marktleider is in de genre: MMO.

In deze vijf miljoen worden niet de free trials opgenomen, dus degene die het spel nooit hebben gekocht worden niet opgenomen in dit getal, hoeveel actieve gebruikers Final Fantasy 14 daadwerkelijk heeft op dit moment is niet bekend.

Alhoewel het nog steeds geen World of Warcraft is, is dit getal een hele prestatie voor de MMO, tegenwoordig wordt Final Fantasy 14 als een van de betere MMO’s beschouwd. Dat terwijl het spel dat oorspronkelijk in 2010 werd gereleased als een complete rotzooi. Het was zo’n ramp dat het hele management team van Final Fantasy 14 werd ontslagen en ze de subscriptie prijzen hadden laten vallen totdat ze een oplossing hadden gevonden voor het spel.

In 2011 heeft Square Enix verklaard dat het spel de Final Fantasy naam zware schade heeft toegediend. In 2013 werd het spel opnieuw uitgebracht met de ondertitel: A Realm Reborn.

Bekijk hier een video van Final Fantasy 14: A Realm Reborn:

Hebben jullie dit spel gespeeld? Zo ja, wat vinden jullie er van? Zo nee, ooit van plan? Laat het weten in de reacties!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek