Final Fantasy 7 Remake wat weten we tot nu toe?

Het is alweer een tijdje terug maar op 15 juni 2015 tijdens E3 was het dan zover, de natte droom van iedere JRPG fan komt eindelijk uit. Square Enix heeft bekend gemaakt te gaan werken aan een volledige 3d remake van de meest begeerde RPG aller tijden. De laatste nieuwtjes zetten we hier op een rij.

Het verhaal
In interviews laat producer Yoshinori Kitase weten dat de remake het orgineel verhaal zal volgen. De oorspronkelijke schrijver Kazushige Nojima zal het verhaal ook verder uitbreiden . Nieuwe toegevoegde elementen refereren naar de uitbreidingen van Compilation of Final Fantasy 7. Welke elementen nog allemaal toegevoegd gaan worden staat nog niet vast.

Omdat het origineel Final Fantasy 7 team de game volledig opnieuw maakt, breiden ze de game ook ten opzichte van het origineel uit. Je krijgt toegang tot meer onderdelen van Midgar, de stad waarin je de game begint. Hoewel Yoshinori niet garandeert dat elk onderdeel uit het origineel ook in de remake zit, belooft regisseur Tetsuya Nomura wel dat de remake meer inhoud dan het origineel zal gaan bieden.

Gameplay
De gameplay zal niet zoals in het origineel turn based worden maar juist actie georiënteerd. Deze keuze is gemaakt omdat de ontwikkelaars een meer realistische setting willen maken waarin alle elementen vloeiend in elkaar overlopen.
Aspecten zoals random encounters en het slaan van hoog vliegende vijanden met je 50 kilo zwaard worden weggelaten, vijanden die niet in het bereik zijn van Cloud’s zwaard kan je bijvoorbeeld wel raken met het geweer van Barret, Personages zullen unieker worden en gevechten meer strategisch.

Cloud die gebruik maakt van het cover systeem

De eerste baas en het actieve veld

Het samenstellen van al je gear komt natuurlijk terug, Je wapens en armor kan je nog steeds combineren en vullen met materia voor de meest heftige magie. Limit breaks komen terug en zullen hetzelfde werken als in het origineel alleen zal het systeem aangepast worden aan het nieuwe actieve combat systeem.

Release Datum
Hoewel een vaste release datum nog niet bekend is, is wel beloofd dat Final Fantasy 7 Remake binnen 3 jaar beschikbaar zal zijn, Ook zal de ontwikkeling ervan vanaf 2017 intern gedaan worden zodat Square Enix een vaste grip heeft over de kwaliteit.

Dus ben jij er klaar voor om Cloud verkleed te zien worden als een meisje en opnieuw de wipdans van Don Corneo mee te maken? Hou ons dan in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek