Final fantasy IX nu verkrijgbaar voor Playstation 4

Final fantasy fanaten kom bijeen, Final Fantasy IX, een jeweel van de PSX tijd komt terug om opnieuw je hart, ziel en kostbare tijd te veroven.

Sony heeft aangekondigd dat Final Fantasy IX een rerelease voor een PlayStation 4 krijgt.
Het bestaan van de rerelease werd al uitgelekt via de PEGI-website. Final Fantasy IX wordt vandaag uitgebracht in de PlayStation Store. De Europese versie is al beschikbaar, wanneer de USA versie beschikbaar is, is nog niet bekend.

De game verscheen in 2000 op de originele PlayStation en werd vorig jaar op Steam uitgebracht met verbeterde graphics en achievements.

Final fantasy IX was de laatste FF-titel die is uitgebracht op de PSX en tot de hoogte van de hemel is geprezen, De game heeft een gemiddelde review score van 9.5 wat toch spreekt over de kwaliteit van het spel. Het bevat een meesleurend en diepgaand verhaal wat rustig begint en eindigt in een explosie. De gameplay bestaat uit het klassieke turn based combat systeem wat zorgt voor spannende tactische gevechten. De belachelijke hoeveelheden gear en customization opties zorgt ervoor dat jij je voor iedere situatie kan voorbereiden.

Misschien komt het door mijn nostalgie bril dat ik FFIX de hoogte in praat, of is het spel nou gewoon echt zo goed? Ik kan je in ieder geval wel vertellen dat het spel het proberen waard is. Het is een blijft een klassieker die bij vele spelers nog diep in het hart zit. Dus wie weet, wellicht veroverd het ook jouw hart.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek