Final Fantasy XV’s Episode Ignis is nu speelbaar

Episode Ignis FFXV

Final Fantasy XV fans opgelet! De nieuwe DLC, Episode Ignis, is vanaf nu speelbaar. Deze volgt het verhaal van Ignis en wat hij allemaal wel niet overheeft voor Noctis. De episode laat je zelfs tegen Noctis vechten…

Buiten dat is er een nieuw gebied, een nieuwe companion, nieuwe muziek en nog veel en veel meer. In deze episode speel je natuurlijk als Ignis, die zich een baan probeert te creëren door Altissia om Noctis te vinden. Deze verhaallijn vind plaats in hetzelfde tijdsbestek als Chapter 9, dus als je geen heavy spoilers wilt, speel dan eerst de reguliere verhaallijn. Buiten dat is het einde van de episode volledig aan de speler, er zijn er meerdere, allemaal gebaseerd op keuzes die jij als speler maakt.

Als DLC gast-personage krijgen de Ravus, deze zal jou als Ignis helpen. Ravus klinkt natuurlijk een beetje raar, maar om iemand te redden die dierbaar is, moet je soms de negatieve vibe even aan de kant gooien. Er is ook een bonus-gevecht die je kan unlocken na de reguliere verhaallijn, deze fight zal jouw tegen Noctis plaatsen. De muziek zal deze episode komen van Yasunori Mitsuda, die ook de muziek maakte voor Chrono Trigger/ Cross en Xenogears.

Episode Ignis is nu bespeelbaar met de season pass. Voor mensen zonder deze pass kost de DLC vijf euro, wat vrij weinig is tegenover veel andere games. Buiten dat kreeg FFXV deze week een update met de geanticipeerde ‘Bro-Switch’. Je kan nu tijdens gevechten zelf bepalen met welke Bro jij speelt!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek