Final Fantasy XV dev wil betere games maken

Final Fantasy XV is lang in ontwikkeling geweest. Vooral gezien de delay. Het werk dat in de game is gestoken zal echter kunnen leiden tot betere games in de toekomst.In een interview met Vice vertelde game director Hajima Tabata dat het development team nu een goede basis heeft voor toekomstige games. Allemaal te danken aan de aankomende Final Fantasy game.

Tabata legde uit dat de games die zijn team in de toekomst gaan maken waarschijnlijk beter zullen zijn. Hij heeft namelijk hogere verwachtingen en zegt dat hij aan de hand van zijn ervaring kan zien dat zijn huidige team meer in huis heeft. Een nieuw proces is de global strategy geweest. Er is wereldwijd met fans en media gesproken over XV om te kijken wat de ervaringen waren voordat de game werd afgemaakt. Een nog niet eerder opgedane ervaring voor een Final Fantasy studio.

Final Fantasy 15 beter

Inspiratie

Tabata vertelde dat de wereld rond reizen een groot voordeel voor hem was omdat hij zo nieuwe dingen kon ervaren en daardoor weer inspiratie op deed voor toekomstige projecten. Een dag na een vergadering in London over het uitstellen van de Final Fantasy game liep Tabata in zijn vrije tijd door de stad. De game director vertelde dat hij tijdens het lopen diep in gedachte was over de potentie van deze, en toekomstige games. Tabata bekeek Europese architectuur en begon te denken over het mixen van deze elementen en de Final Fantasy games om zo een betere maar ook meer realistische ervaring te presenteren aan de speler.

Het ontwikkelen van de game is echter zeer stressvol geweest. Vandaar dat de game dus ook al zo’n tien jaar in ontwikkeling is. Toch vond Tabata de game leuk om te maken. Sterker nog, het was allemaal de moeite waard. Het project begon onder leiding van Tetsuya Nomura, die al lang producer en designer is van de serie, maar moest overgedragen worden naar Tabata.

Square Enix zal XV blijven steunen met DLC na de launch. Nieuwe games van de development studio zijn nog niet aangekondigd.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek