Final Fantasy XV: Episode Prompto krijgt release datum

FINAL FANTASY XV EPISODE pROMPTO

Episode Prompto, de nieuwe DLC aflevering voor Final Fantasy XV krijgt eindelijk een datum! De episode zal vanaf 27 juni beschikbaar zijn voor de Playstation 4 en Xbox One.

In deze episode zal Prompto, één van de vier hoofd protagonisten, zich in een lastig parket bevinden als hij van de groep wordt gescheiden voor een voorval. Hij zal zichzelf bevinden in wat Square Enix opvat als een ”Arctic Environment’‘. Spelers zullen een unieke ervaring krijgen  en het origins verhaal van Prompto te zien krijgen. Er zullen nieuwe personages komen, sneeuwmobielen, draken en weet ik het wat allemaal! Je kan een mooie gameplay en story trailer bekijken, hier beneden!

De trailer voor Episode Prompto laat een third-person gameplay stijltje zien, met een boel geweren, machinegeweren en andere firearms. Dit is natuurlijk vrij logisch aangezien Prompto zijn expertise hierin ligt! Je ziet ook een aantal cameos van andere personages uit de maingame zoals Noctis. Final Fantasy XV kwam zelf uit in november 2016 voor de Playstation 4 en Xbox One. De game heeft al meer dan 6 miljoen kopieën verkocht. De vorige DLC lag in het kader van Gladio en zijn origins verhaal. Na Prompto zal Ignis nog volgen. Je kan deze DLC spelen door middel van de Season Pass of als je ze los koopt.

Nog een andere expansion genaamd Comrades zal een vier-speler co-op introduceren voor alle hoofdpersonages. Square Enix heeft nog geen release datum voor deze uitbreiding. Zodra die volgt, kan je die zeer zeker bij ons lezen! Alsof dit allemaal nog niet genoeg is werd tijdens de E3 2017 een VR Fishing Game aangekondigd die zich afspeelt in het Final Fantasy XV universum. De game heet Monsters of the Deep en zal in september uitkomen voor de PSVR.

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek