Final Fantasy XV komt in 2016?

Het lijkt er op dat Square Enix Final Fantasy XV in 2016 zal gaan uitbrengen. De director, van de in reeds in ontwikkeling FF XV, Hajime Tabata heeft min of meer toegegeven dat de game in 2016 zal verschijnen, als er geen kink in de kabel komt natuurlijk. Tabata heeft aan gegeven te kunnen zeggen dat de nieuwste Final Fantasy nog voor 2017 uitgebracht zal worden. Waardoor de eerste geruchten min of meer bevestigd worden.

Eerder werd er al gezegd dat de game niet meer in 2015 gepubliceerd zou worden. Square Enix had al eerder aangegeven dat FF VX voor maar 65% klaar was in de ontwikkeling. Daarbij geteld dat de game nog voor 2017 op de markt zal verschijnen als alles goed verloopt kan je de conclusie trekken dat het spel “eindelijk” wordt uit gebracht in 2016. De officiële release datum zou ook al bekend zijn echter is deze niet door Square Enix vermeld tijdens Gamescom, en is de verwachting dat de release datum tijdens “Pax Prime” zal worden onthuld maar of dit ook zo is, dat is nog afwachten.

En het is ook nog maar zeer de vraag of we volgend jaar het spel al daadwerkelijk kunnen gaan spelen. Ooit in een ver verleden toen de PlayStation 2 nog nieuw was en er nog volop games werden gemaakt voor de Gameboy Advance , werd de nieuwe Final Fantasy aangekondigd. De game had toen nog de naam ” Final Fantasy Versus XIII”. Deze aankondiging werd in 2006 al gemaakt door de ontwikkelaar maar na een paar jaar van ontwikkeling, die overigens totaal niet opschoot, werd het spel in de ijskast gelegd. De game werd in 2011 opnieuw onthult als Final Fantasy XV. Echter is dit ook alweer ruim vier jaar geleden. In principe zijn ze dus al 10 jaar bezig met dit spel. Het geeft een beetje het gevoel dat er bij Duke Nukem heerste. Laten we hopen dat de FF XV een stuk beter is.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek