Final Fantasy XV krijgt mogelijk een PC port

Final Fantasy XV

Final Fantasy XV director Hajime Tabata laat in een interview met Famitsu weten dat hij speelt met het idee van een mogelijke PC-port. Het interview is vertaald door Gematsu. Er wordt ook vermeld dat de VR content nog steeds in development is.

Tabata laat in het interview weten dat hij veel mogelijkheden ziet in een PC-versie van Final Fantasy XV. De game kan afgespeeld worden op high-end machines, zodat de maximale kwaliteit eruit gehaald kan worden. Daarnaast biedt een PC-port mogelijkheden zoals mods en zelfgemaakte quests. Tabata is benieuwd wat een interactieve gamewereld allemaal kan opleveren voor Final Fantasy.

Final Fantasy 15 pc port

VR en verdere content

Tabata laat in het interview ook weten dat ze nog bezig zijn met de VR content. Ze kunnen echter nog niks zeggen over de release datum. Verdere ideeën voor content zijn de mogelijkheid om met de auto door de hele wereld te kunnen rijden en de mogelijkheden voor replays van Chapter 13. Het toevoegen van nieuwe stukken wereld zal niet snel gebeuren laat Tabata weten. Het duurt namelijk minstens een jaar om deze werelden speelbaar te maken en daarom kunnen hierin geen beloftes gemaakt worden. Eerder verschenen videos lieten namelijk al een grote map bij de trein route zien. Deze video maakte echter gebruik van glitches. Zouden er playable gebieden voorkomen in toekomstige expansions, dan zou Insomnia een goede kandidaat kunnen zijn. Ook daar zou op zijn minst een jaar werk in gaan zitten.

 

Voor de komende tijd kunnen de PS4 en Xbox One-spelers van Final Fantasy XV zich voorbereiden op de aankomende expansions. De eerste zal namelijk uitkomen op 21 februari en op 28 maart de volgende! Een van de aankomende expansions zal four player co-op toevoegen. In deze expansion zullen alle vier de main characters dan ook een rol krijgen. Voor deze pack is nog geen datum bekend. Ook de vorige Final Fantasy games zijn op PC verschenen. XII, IX en XIV: A Realm Reborn zijn al beschikbaar op Steam.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek