Final Fantasy X/X-2 HD Remaster naar Steam

final fantasy x/x-2 hd remaster

Een van de meest geliefde Final Fantasies, Final Fantasy X/X-2, maakt haar remasterdebuut binnen twee dagen op PC via Steam. Zo heeft het platform vannacht bekend gemaakt via de Store.

De eerste remaster van de game verscheen in 2014 op de PS3 en de PSvita. Een tweede HD remaster volgde. Deze verscheen bijna precies een jaar geleden voor de PS4. 12 mei 2016 is dan eindelijk de PC aan de beurt!

De originele Final Fantasy X maakte haar debuut in 2002 op de PS2 en werd geprezen om het verhaal en de prachtige graphics. Anno 2016 ziet de game er nog fantastisch uit, met name de cutscenes. De textures in het bijzonder hebben een update gekregen en zijn een streling voor het oog. Bekijk hieronder de PS4-trailer voor een indruk:

In Final Fantasy X beleef je het verhaal van Tidus, een steratleet in de fictieve onderwatersport “Blitzball”. Zijn thuisland Zanarkand wordt verwoest door een monster dat bekend staat als ”Sin”. Wanneer Tidus bijkomt van de aanval van Sin, bevindt hij zich plotseling in Spira, een land dat zich in een andere tijd en wereld bevindt. Hij ontmoet een aantal memorabele personages, zoals Auron, Rikku en natuurlijk de summoner Yuna, wiens levensmissie het is om Sin te vernietigen. Samen zullen ze Yuna beschermen en haar helpen in haar quest om Sin te verslaan.

In het vervolg, Final Fantasy X-2, keren Yuna, Rikku en een aantal andere personages terug naar Spira. Deze game heeft een totaal andere gameplay dan Final Fantasy X en werd mede daardoor minder goed ontvangen door critici en het gamend publiek.

Zoals in voorgaande Final Fantasies bestaat de game uit een turn-based-battle systeem. Dit is tevens de laatste game in de serie die dit vechtsysteem biedt. Ook kan je zeer uitgebreid je personages uitbreiden door middel van een sphere grid. Je kunt alles maken van je characters!

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster is vanaf 12 mei beschikbaar op PC via Steam. 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek