Firstlook 2015: Algemene indruk

Firstlook 2015 zit er helaas al weer op. Het jaarlijkse gaming festival van de BeNeLux op Nederlandse bodem, makkelijker kunnen ze het niet voor ons maken, misschien wel langer? Het was een korte dag omdat we helaas niet genoeg tijd hebben gehad om te zien wat we allemaal hadden willen zien. In de aankomende artikelen over Firstlook 2015 kun jij lezen wat wij WEL hebben gezien!

Laten we beginnen met onze algemene indruk over het Festival. Na een korte nacht, een hete douche en een twee uur durende superkoude treinrit kwamen we aan op Utrecht Centraal. Hier aangekomen hoefde we eigenlijk niet meer op de bordjes te letten. Er ging een zwerm van mensen richting het festival, als hier een assassin tussen was gekropen om te ontsnappen aan wachters was het hem vast wel gelukt.

Firstlook Entrance

Eenmaal aangekomen op de beurs konden we snel door want er stond namelijk geen kip bij de V.I.P. / GUESTS / PRESS entree, mooi! Vervolgens hebben we even snel een rondje gedaan door het Festival. Firstlook is niet zo heel erg groot dus na een minuutje of 20 hadden we alles globaal gezien en werd het tijd om games te gaan spelen! Hier volgt in een volgend artikel meer over!

Malvin | Azari:

Nou, Firstlook, om te beginnen moet ik wel zeggen dat dit de eerste keer is dat ik naar Firstlook ben geweest en dus niks heb om de afgelopen jaren te vergelijken met deze. Met een ‘open mind’ ging ik naar dit festival. Nu zijn er een aantal dingen die mij wel bevielen en ook weer een aantal die mij natuurlijk minder bevielen. Ik vond de rijen belachelijk lang, natuurlijk was dit te verwachten.. Maar dit jaar gingen ze voor ‘t eerst met een VIP app werken, hiervan had ik geen gebruik kunnen maken, jammer. Al met al heb ik het erg naar mijn zin gehad en vond ik dat er genoeg te doen was. Van de PlayStation VR en PlayStation games naar de Xbox One games en natuurlijk de Indie games. Er waren genoeg stands en een aantal games te spelen.

Booty

Jordy | Darkness:

Een leuk evenement dat in mijn ogen wel meer in zich zou kunnen hebben dan dat het laat zien, de ruimtes zijn vaak niet heel optimaal gevuld, bij Ubisoft zag je bijvoorbeeld een stand die makkelijk uitgebreid had kunnen worden zodat er twee keer zoveel mensen hun games konden uit proberen, bij The Division en Asassin’s Creed stonden namelijk de langste rijen. Wel zorgde Ubisoft dat er een feestelijke sfeer ontstond op het festival met hun Just Dance podium.
Er was heel veel te doen op het festival, één dag was hier echt te weinig voor ben ik van mening, tenzij je niet per se de grote titels wilt uitproberen. Dat scheelt een hele hoop tijd namelijk. Wij wilde dit wel graag, daarom hebben we vrij veel kleine games gemist en ook geen enkele Mainstage show kunnen zien.

IMG_0859

Tanja | Emrys:

Ben zelf nog nooit op een Game beurs geweest en Firstlook was de eerste voor mij. Gelijk met een gezellig redactie team om me heen alles verkennen. Eerlijk gezegd had ik minder verwacht van een Gamebeurs en heb het erg naar mijn zin gehad. Ik had verwacht dat er meer kleinere onbekende games te zien waren helaas was dit niet zo en ging het voornamelijk om de wat grotere namen. Hierbij heb ik Destiny gespeeld wat voornamelijk gepromoot werd om de nieuwe DLC die ze eigenlijk helemaal niet lieten zien. Je speelde in de Mulitplayer omgeving van Destiny die er altijd al in zat, wel leuk voor de spelers die nog nooit Destiny gespeeld hebben. Daarnaast heb ik ook nog Rock Band 4 gespeeld, veel over gehoord en nog nooit een game gitaar in mijn handen gehad tot nu. Ik speel zelf gitaar dus dat was geen probleem, het was wel even wennen maar door dat ik zelf gitaar speel pakte ik het snel op. Rock Band 4 speelde je echt op een podium met nog 2 andere mensen. Er waren 2 gitaren en 1 drum, hiervan kon je bij de gitaar kiezen of je bas of gitaar speelde. Verder heb ik ook nog Ratchet en Clank gespeeld, dit speelde je in een grote bus die lijkt op zo’n gele school bus. Je zat dan met een groepje naast elkaar op een bank met een scherm tegenover je. Naast Firstlook heb ik dit nog nooit gespeeld, het was wel een beetje verwarrend wat je nou moest doen maar het werd al snel duidelijk. Tussendoor heb ik toch maar even een kijkje genomen bij Jordy en Malvin die toen al veel te lang in de rij stonden voor The Division. Hiernaast heb ik ook Assassins creed gespeeld die erg veranderd is ten opzichte van de eerste series hiervan. Bij Assassins Creed Syndicate hebben ze alle knoppen omgedraaid en was wederom weer even wennen aan de knopjes die ze veranderd hadden.  Naast dat heb ik ook nog Tomb Raider op mn arm laten zetten door middel van airbrushing dat ik er niet meer af krijg ^_^. Ik heb echt een top dag gehad en ik ga zeker volgend jaar weer.

Daniel | Dglavimans:

Volgens mij als binnen de redactie welke al meerdere jaren naar Firstlook gaat, zo’n vijf jaar ben ik nu achter elkaar geweest en vorig jaar viel het me vies tegen voor de eerste keer door de drukte en de games die er toen te spelen waren. Dit jaar echter toch weer geld bij elkaar gezocht en een VIP kaartje gehaald welke toegang geeft vanaf 9.00 uur. Dit is ook meteen het fijnste moment van Firstlook en ik raad iedereen aan om een VIP ticket te halen, de twee uur voorsprong die je hebt op de rest zijn gelijk de beste twee uren van het hele evenement.

Mijn dag begon een beetje zuur, en dat kwam niet eens omdat de dag ervoor maar twee uur slaap erdoor heen was gegaan. The Division is de game die ik heb gebruikt om mij in een rij te zetten met de nieuwe applicatie welke wachtrijen moet verminderen. Echter bij de booth aangekomen hoorde ik dat er geen wachtrij was voor deze game door de duur van deze demo, en ik mij dus beter kon uitschrijven en mijn virtuele mannetje in een andere rij kon neerzetten. Letterlijk drie seconde nadat ik dit deed kwam de meneer van de booth naar mij toe en zei dat het toch wel kon met de applicatie, had ik even pech dat ik mij net had afgemeld. Geen The Division voor mij die dag.

Firstlook staat voor mij altijd in het teken van het spelen van games en dus zit het er voor mij simpelweg niet in drie en een half uur in de rij te gaan gapen. Mijn eerste game die ik speelde was in de Gamemania bus, Ratchet & Clank. Maar het zure was natuurlijk nog niet helemaal weg aangezien mijn demo unit last had van een enorme vertraging van de controller. Wat dit precies is weet ik niet, gelukkig mocht ik van iemand die met mij mee was gebruik maken van zijn unit en kon ik even genieten van de geweldige cartoony stijl van deze game. Daarna was het voor mij de tijd om te gaan Airsoften en een eigen t-shirt te laten maken. Ook had ik nog heel even snel de tijd om zoals elk jaar oud PS3clan/iTG lid Shelly gedag te zeggen, deze was natuurlijk wel druk met het schieten van opnames en dergelijke, via deze weg wil ik toch nog even aan haar zeggen dat ik geweldig trots ben op wat ze allemaal heeft bereikt en nog gaat bereiken.

Voor mij staat Firstlook dus in het teken van games, en veel games spelen. Super Mario Maker was aan de beurt en hoewel ik normaal aardig goed ben in de Mario games ging ik nu echt heel erg snel dood. Ik heb al gemaakte levels gespeeld maar laten we het maar houden op een vorm dipje waarschijnlijk. Dan ga ik naar Uncharted en voor mij is dit altijd een vrij vreemde serie geweest. Ik moet hier bekennen dat ik het eerste en tweede deel niet heb gespeeld en waarschijnlijk deze collectie dus haal. Maar echt een vergelijking hoe deze speelt tegenover de oude PlayStation 3 games kan ik niet geven dan natuurlijk. Wel speelde en zag het er vooral erg goed uit.

Tomb Raider is een spel welke voor mij bijna de reden was dat ik een Xbox One zou gaan aanschaffen, ik was dus erg blij dat ik dit spel kon spelen en kan na het spelen alleen maar zeggen dat ik deze game echt wil hebben, wat ziet het er mooi uit en het is fijn dat het echte ontdekken van de tombe’s weer terug is in deze game. Voor mij stond toen een preview op het programma van Dark Souls III, altijd lekker dat theater waar je gewoon even kan gaan zitten en kan kijken. Recent ben ik begonnen aan Bloodborne (spoiler: Ik ben bagger en kom niet voorbij de eerste bosses) dus het was fijn om te zien dat ook de mensen die Dark Souls III speelde moeite hadden met het doorkomen van de levels. De boss-battle die we te zien kregen is maar door een enkele persoon in Europa gehaald, een Pool, wist de presentator ons te vertellen. Een potje Black-Ops III als afsluiting van deze lange tekst. Ik moest vooral erg wennen aan het feit dat dubbel springen niet meer mij in de lucht gooide. Het spel ging ook niet erg goed en ik ging vaak dood door de veel snellere andere tegenstanders in het potje. Er waren meer met dit probleem in mijn team want ondanks alles eindigde het voor mij toch bovenaan.

Voor mij een hele geslaagde dag Firstlook en nog even speciale complimenten aan de applicatie dat deze het de hele dag bleef doen, ik was erg skeptisch hierover maar het zorgde ervoor dat ik eigenlijk geen moment in de rij heb hoeven staan. Aan de mensen die voor de eerste keer volgend jaar gaan en voor de andere mensen in dit artikel kan ik als tip alleen nog meegeven, speel games!

Fl Ps booth

En hiermee sluiten we de algemene indruk van Firstlook 2015 af, in het volgende artikel kan jij lezen wat onze bevindingen zijn van een bepaalde game die aanwezig was op Firstlook!

Was jij op Firstlook? Laat ons weten wat jij er van vond!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek