Firstlook 2015: Rise of the Tomb Raider

Firstlook 2015 zit er helaas al weer op. Het jaarlijkse gaming festival van de BeNeLux op Nederlandse bodem, makkelijker kunnen ze het niet voor ons maken, misschien wel langer? Het was een korte dag omdat we helaas niet genoeg tijd hebben gehad om te zien wat we allemaal hadden willen zien. In de aankomende artikelen over Firstlook 2015 kun jij lezen wat wij WEL hebben gezien!

Malvin | Azari:

Nog een spel waarvan wij de kans hebben gehad deze te spelen was de nieuwe Tomb Raider. Zelf een beetje onbekend met het vorige deel was ik wel redelijk onder de indruk van de game en zijn mechanics. Het is een echte exploratie game met een aantal mooie gebieden en puzzels, het enige wat ik echter minder vond was dat er nergens hints waren die je een gevoel van richting gaven, natuurlijk is dit voor de bekendere spelers met dit soort games geen probleem, maar voor iemand als ik die hier een beetje nieuw in is was dit natuurlijk wat moeilijker. Je begon in een nauw gangpad in een ondergrondse ruïne, in het begin was er een schrik momentje en daarna ging je lekker exploreren en je weg vrijmaken door de grot heen. Ik vond de game lekker spelen en ben wel eens benieuwd hoe de volledige game zich gaat laten uitpakken.

Daniel | Dglavimans:

Een aankomende game waar ik als PlayStation 4 bezitter heel erg jaloers op ben is Rise of the Tomb Raider. Dit spel gaat verder waar de vorige reboot gestopt was en vernieuwd waar mogelijk een aantal dingen. In dit spel is het ontdekken van tombe’s weer van groter belang. De build van Firstlook liet dit ook gelijk merken waar het lang duurde voordat je iets van actie tegenkwam. Je was veel meer bezig met het ontdekken van tombe’s en nieuwe gangen te zoeken en puzzels op te lossen. Het was zelfs zo dat toen ik om mij heen keek niemand echt nog uit het ontdekken was van dit level. Ook ik was nog niet zover gekomen dat er vijanden op mij afkwamen. Of dit speciaal bedacht is voor de build van Firstlook weet ik niet, het was wel wennen daar waar de Uncharted Collection eigenlijk gelijk overging tot actie op hun Firstlook demo.

De graphics van de demo spraken eigenlijk weer voor zich en kunnen zich meten met de andere grote toppers die er zijn. En ik denk dat als ik meer tijd gehad met de demo van Rise of the Tomb Raider dat ik uren lang verschillende delen in het level kon gaan ontdekken. Of het spel toch nog de actie geeft welke het vorige deel ook had weet ik niet maar ik denk dat ook dit tweede deel sinds de reboot van de Tomb Raider serie tot een succes is. De vraag is alleen of dit tezamen met de andere exclusieve games genoeg is om mensen een Xbox One te laten kopen. Persoonlijk begint het te kriebelen om de grote box van Microsoft te gaan halen.

Jordy | Darkness:

Tomb Raider, weer een spelletje die we mochten uit proberen op Firstlook. Heb het vorige deel nooit gespeeld, had in het begin ook een beetje moeite met Tomb Raider omdat ik niet zo goed zag wat ik moest doen. Er spoot water door een scheurtje in de muur, ik dacht: Whatever, big deal. Ja, big deal is precies wat het was. Ik moest namelijk met mijn pikhouweel die scheur groter maken zodat het water ging stijgen in de kamer en ik zo over een muurtje kon klimmen om verder te komen. Dat is na het schieten op touwen om dingen te laten vallen eigenlijk het enige wat ik moest doen om steeds verder te komen in het level. Heel spannend was het allemaal niet, wel zag het spel er best mooi uit. De actie ontbreekte een beetje in het spel, had graag willen zien hoe de combat in zijn werk zou gaan.

Nu kan ik het natuurlijk niet laten om deze game te vergelijken met Uncharted, het is misschien niet helemaal hetzelfde maar het lijkt er toch wel heel erg op. Van de ene kant een beetje jammer omdat dit er voor zorgt dat ik al veel minder belangstelling heb bij Tomb Raider omdat ik Uncharted persoonlijk leuker vind. De puzzels in Uncharted spreken me meer aan, net zoals dat de omgeving in Uncharted me meer aanspreekt dan die in Tomb Raider. Dat betekent natuurlijk niet dat de nieuwe Tomb Raider een slechte game is, verre van. Had graag meer actie gezien in de Tomb Raider demo, ben nu niet echt overtuigd namelijk.

Kijk jij uit naar dit spel en zou je hier een Xbox One voor halen? Laat het ons weten

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek