Firstlook 2015: The Division!

Firstlook 2015 zit er helaas al weer op. Het jaarlijkse gaming festival van de BeNeLux op Nederlandse bodem, makkelijker kunnen ze het niet voor ons maken, misschien wel langer? Het was een korte dag omdat we helaas niet genoeg tijd hebben gehad om te zien wat we allemaal hadden willen zien. In de aankomende artikelen over Firstlook 2015 kun jij lezen wat wij WEL hebben gezien!

Jullie hebben gisteren al kunnen lezen wat zoal onze algemene indruk was van het festival zelf, maar wat natuurlijk veel belangrijker is en waar het natuurlijk allemaal om draait: de games! Nu hebben we met z’n allen toch en mooi handjevol games mogen uit proberen, maar wat vonden wij eigenlijk van deze games?

Laten we beginnen met The Division van Ubisoft, een online co-op third-person shooter dat plaatsvindt in een post-apocalyptische wereld.

The Division

Malvin | Azari:

Na 3,5 uurtjes in de rij te hebben gestaan hebben wij wel ongeveer een kwartiertje onze handen gehad aan The Division. Was de teeeeeringlange rij het waard? Nee. Speelde de game lekker? Ja!
Bij The Division moesten we eerst een stukje offline spelen om aan de controls te wennen, aangezien deze heel erg differentieel zijn tegenover je standaard FPS. Er stond één persoon van het Division team achter ons die ons de game ging uitleggen, natuurlijk heel fijn aangezien je maar vijftien minuten hebt om het een beetje door te krijgen. Na dat wij in de offline mode van de game hadden gespeeld werden we met zijn drieën in een team gezet om tegen twee andere teams online te spelen. De online mode die wij gingen spelen hield in dat er een extraction point was die elk team moest bereiken.. Op dezelfde plek! Degene die er als eerste waren moesten dit punt twee minuten lang beschermen. Dit was in mijn ogen een redelijk origineel concept. De game speelde lekker en de controls voelde goed. Je zag op elke enemy waar je op schoot hoe veel health er van hem af ging, ook dit voelde lekker. Voor dat je volledig dood ging en moest respawnen kwam je eerst in een down-state terecht zodat jou team je nog kon oprapen. Het spel bevat self-heals en elk teamlid heeft zijn eigen voordelen. Voor een spel dat in Maart 2016 uit zal komen, ben ik er zeer benieuwd naar!

Jordy | Darkness:

Ja, Malvin zei het al 3,5 uur wachten om een kwartiertje te genieten van deze shooter waar de nodige hype al van aanwezig is bij de gamers. Toch moet ik zeggen dat dit wel de meest aangename drie en een half uur wachten ooit was. Het prachtige uitzicht van de sorry dat ik het zeg maar breinloze Ubisoft vrouwtjes in hun strakke leggings zorgde ervoor dat deze drie en een half uur het wachten waard was. Daarnaast maakte Ubisoft er een leuke show van met hun nieuwe Just Dance game, alleen tijdens het spelen van The Division hoorde je nauwelijks geluid uit het spel omdat ze te hard aan het feesten waren op het podium. Goed, ik ging zitten, zette de headset op, waarna iemand van Ubisoft begon uit te leggen welke knopjes wat deden en welke speciale gadgets ik tot mijn beschikking had. Ik kon er geen zak van verstaan omdat de headset kraakte, maar dat interesseerde me ook helemaal niet. Ik had drie en een half uur in de rij gestaan en wilde gewoon knallen.
Eindelijk begon het spelletje en de besturing was even wennen, ik had namelijk een Xbox controller in m’n handen en aangezien ik nooit met zo’n ding speel moest ik meerde malen kijken waar de A, B, X en Y nu precies zaten. Ik vond dat dat het spel een beetje traag speelde, misschien omdat het nog niet helemaal af is, maar het voelde een beetje houterig en sloom aan. Een granaat pakken met linker pijltje en vervolgens deze richten en gooien met de rechter trigger of cancelen met B. Dat duurde allemaal veel te lang, jouw target was allang naar een andere plek gekropen voordat jij je granaat klaar had om te gooien. Daarnaast duurt het ook veel en veel te lang om iemand te doden, je moet letterlijk twee keer je magazijn in iemand zijn lichaam pompen voordat deze eindelijk eens bezwijkt van al dat lood in zijn pens en op de grond gaat kruipen. Wil je hem helemaal af maken zodat zijn team mates hem niet meer kunnen reviven? Dan moet je nog een magazijn met lood in zijn lichaam vegen. Vind het persoonlijk jammer dat je helemaal niets kunt doen behalve kruipen wanneer je down bent, geef me op z’n minst een handpistool ofzo. Ik ben zeer benieuwd hoe deze game het uiteindelijk gaat uitpakken in maart 2016, zal tegen die tijd weer eens een poging wagen aan The Division.

Hier beneden zie je een filmpje van de gamemode die wij ook speelde, alleen speelde wij 3 tegen 3 tegen 3, en tussen die teams werden geen “afspraakjes” gemaakt zoals in die mooie CGI hier beneden.

Heb jij The Division al gespeeld? Wat vond je er van?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek