Five Nights at Freddy’s, houdt het dan nooit op?

We hebben allemaal wel gehoord van het bekende jump-scare spelletje Five Nights at Freddy’s, oftewel FNaF. De hele eenvoudige jump-scare game die meer sequels kreeg dan dat het verdiende. FNaF is terug, alleen dit keer is het geen simpele jump-scare game, maar een RPG. Wie had dat nu verwacht?

We zijn dus nog altijd niet af van de griezelige speeltjes blijkt maar weer, al zijn ze dit keer iets minder griezelig dan in de jump-scare serie. Dit keer zullen ze je dan ook niet de stuipen op het lijf jagen ‘s nachts maar zullen ze jou helpen op jou avontuur in de game FNaF World. Een RPG  gebaseerd op de characters van de bekende jump-scare serie. De game zal 40 speelbare characters bevatten, meerdere eindes en meerdere moeilijkheidsgraden.

In FNaF World neemt Freddy jou mee naar de wereld onder de werelden. Een wereld waarin alle acties en daden aan de “flipside” gereflecteerd worden. Reis dieper in de wereld om te achterhalen waar alle fouten en monsters vandaan komen en reken voor eens en altijd met ze af om de gebroken en gestoorde wereld terug te keren in een veilige plek.

Zoals we gewend zijn van de vorige games werd deze FNaF game uitgebracht zonder een aankondiging. Het is nu maar de vraag of deze net als de jump-scare serie zal aanslaan bij het publiek. Scott Cawthon beweert klaar te zijn met de griezel spelletjes maar is trots om zijn meest ambitieuze project tot nu toe uitgebracht te hebben, nu is alleen nog de vraag hoe zijn fans reageren op deze plotselinge verandering qua gameplay.

FNaF characters

Wat denken jullie van deze nieuwe RPG, wordt het een flop of wordt het ondanks de simpliciteit toch een succes?

Five Nights at Frddy’s World is sinds 21 januari verkrijgbaar via Steam. De game heeft op moment van release een prijs van €9,99

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek