Five Nights at Freddy’s naar consoles

five nights at freddy's

De mega populaire horror-serie Five Nights at Freddy’s zal binnenkort niet alleen aan je bureau te spelen zijn, maar óók in de woonkamer via je console! Althans, zo beweert maker Scott Cawthon op Steam.

Het eerste deel van Five Nights at Freddy’s verscheen in 2014 op Steam en heeft sindsdien een grote cultfollowing. In deze point-and-click survival horror speel je als een security guard die ‘s nachts het fictieve pizza restaurant “Freddy Fazbear’s Pizza” bewaakt. De bedoeling is dat de bewaker overleeft tot het einde van zijn shift. Dit blijkt echter geen makkelijke missie te zijn, gezien de robotische dieren ‘s nachts tot leven komen en je uit het pand willen ruimen…

De game werd warm onthaald en een aantal sequels was het gevolg. Binenkort is het echter ook mogelijk de game op je consoles te spelen!

Maker Scott Cawthon reageerde op Steam op een vraag van een user. De vraag was:

Any chance one of your games may get ported to a console? I think most of your games would sut a console very well, specially the Wii U, have you ever thought about porting one of them to a console?
Waarop Cawthon reageerde:
Actually, yes! It will happen. I’m talking with a few companies who are interested in doing console remakes of the original games. 🙂
Dus, there you have it! Zodra de besprekingen met ontwikkelaars afgerond zijn, en de game daadwerkelijk geport is, zal je je favoriete horrorgame ook in de woonkamer kunnen spelen, veilig bij je ouders, familie en vrienden, met het licht aan en bitterballen op tafel.
En alsof dat nog niet genoeg nieuws is omtrent deze game: Warner Bros. heeft de filmrechten van de game gekocht en zijn bezig aan een verfilming! Nu mag je ook lekker in de bioscoop zeven kleuren bagger schijten.
Een definitieve datum is er nog niet. Tot dan kan je Five Nights at Freddy’s spelen via Steam op je PC.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek