For Honor meer core game dan massa markt game

For Honor

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat ze met For Honor een andere markt willen aanspreken. Het bedrijf verwacht geen records of indrukwekkende sales te maken. Ubisoft CFO Alain Martinez omschreef het spel als “core” in plaats van iets dat meer op de massa is gericht, zoals Assassin’s Creed, Far Cry of Watch Dogs. 

For Honor zal een multiplayer hack and slash titel worden. Het geheel zal zich in real time afspelen en je vijanden zullen vaak geen AI, maar andere spelers zijn. Het spel bevat een soort drama dat voorheen vaak in films als Lord of the Rings werd gezien. De combat zal niet altijd zo spannend zijn als verwacht. Het kan natuurlijk voorkomen dat je in een soort gelijkspel-button-mashing-wedstrijd komt vast te zitten. De andere keer zul je weer vast komen te zitten in een Tekken achtige cycle van combo’s. Het spel zal veel epische gevechten bieden waarbij je soms omsingeld wordt door andere spelers.

For Honor core game

In praktijk gaat het in For Honor vaak om de eerste slag. Door de tegenstander het eerst te raken, krijg je wat momentum in het gevecht. Daarna zul je moeten blijven slashen terwijl de vijand probeert te verdedigen. Spelers kunnen ook wegrennen waardoor je achter elkaar aan zult moeten rennen. Dit soort aspecten zullen vooral fans van de Dynasty Warriors of Streets of Rage games aanspreken. Spelers zullen in de AI gevechten vaak door massa’s van AI vechters moeten snijden. Zelfs dan zul je opeens tegenover een andere spelen kunnen komen te staan.

Het spel werd vorig jaar tijdens de E3 onthuld. Toen werd duidelijk dat het bleek te gaan om een meer multiplayer gerichte game voor de Playstation 4, Xbox one en PC. Dat kan nog steeds het geval zijn. Ubisoft Montreal heeft echter wel duidelijk gemaakt dat er een single player campaign zal zijn.

For Honor is een van de vijf andere spellen die door Ubisoft in 2016 en 2017 uit zal komen. Daarnaast zullen Watch Dogs 2, Ghost Recon Wildlands, South Park: The fractured but whole en een nieuwe IP uitkomen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek