Alle Formule1 Seizoenen in een spel?

Een Formule1 spel waarbij je de beschikking hebt over alle Formule1 seizoen, bestaat dat echt? Ja het bestaat echt. Een project dat al in 2005 zijn eerst vorming kreeg is momenteel een groot spel geworden. Het is dus mogelijk om met Fangio wereld kampioen te worden in 1951. En in 2015 wereld kampioen te worden met Max Verstappen. De game beschikt verder over alle coureurs en wagens die ooit hebben deel genomen aan een Grandprix in de periode van 1950 tot 2015.

De officiële naam van het spel is F1 Challenge VB en is gebaseerd op F1 Challenge 99-02. Dit spel dateert alweer uit Juni 2003 en beschikte over de Formule 1 seizoenen 1999, 2000, 2001 en 2002. Het idee achter F1C was dat designers makkelijk hun eigen formule 1 wagens konden ontwikkelen. Het duurde dan ook niet lang voordat er nieuwe Formule 1 seizoenen werden uitgebracht inclusief tracks rijders en updates. Daarnaast werden er ook een hoop Mods geproduceerd voor F1C die betrekking hadden op andere race klassen zoals DTM, Formule 3000, GP2 en ga zo maar door.

Het idee om voor F1C alle Formule 1 seizoenen te creëren dateert alweer uit 2005. Verschillende personen kregen het idee om dit te gaan realiseren, inclusief lagere formule klassen zodat je een complete carrière kon opbouwen. Echter is rond 2010 het initiatief echt genomen en is men begonnen met het samen voegen van de Formule 1 seizoenen die tot dan toe beschikbaar waren.
In de loop der tijd zijn meerdere seizoenen gecreëerd die nog ontbraken. Ook de huidige Formule 1 seizoenen worden nog altijd ontwikkeld door fans van het eerste uur. Het spel bestaat uit een opstart programma waarbij je kunt kiezen welk seizoen je wilt starten. Schrik niet van de Graphics, je moet niet vergeten dat het gebaseerd is op een game uit 2003.

Interesse gekregen om het spel te spelen en 60x wereld kampioen te worden? Check dan de Facebook pagina hier zijn ook de download links te vinden.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek