Fortnite gaat cross-platform play toevoegen

Fortnite

Epic Games gaat cross-platform play toevoegen aan Fortnite. Hierdoor zal het mogelijk worden om cross-platform te spelen en cross-platform progressie te hebben. De meewerkende systemen zijn de Xbox One, PC, Mac, iOS en na een aantal maanden zal ook Android aan de lijst toegevoegd worden. Sony wilt de PlayStation 4 niet aan deze lijst toevoegen.

Fortnite is een nieuwe Battle Royale game met een cartoony stijl. De game is razend populair op het moment en haalt de hoogste views op Twitch.tv. De game is nog in Early Access en er wordt nog wekelijks aan gesleuteld. Epic Games, de makers van Fortnite, willen de game zoveel mogelijk optimaliseren en daarom gaan ze binnenkort een nieuwe gewilde functie toevoegen, cross-platform mogelijkheden. Epic Games heeft in een bericht op hun website aangekondigd dat cross-platform play eraan komt. Het zal mogelijk worden om cross-platform te spelen en progressie te halen tussen de XBox One, PC, Mac, iOS en later zal ook Android toegevoegd worden. De PlayStation 4 is geen onderdeel van de lijst, maar dit is niet onverwachts. Sony is wel vaker terughoudend als het gaat om cross-platform play.

Afgelopen week kondigde Epic Games aan dat Fortnite naar mobiele telefoons en tablets zou komen. Voor meer informatie over de mobiele versie kun je het volgende bericht lezen. De mobiele versies zullen ook meteen toegevoegd worden aan de lijst van cross-play platformen. Hierdoor worden de nieuwe spelers die de mobiele versies gaan binnenhalen meteen onderdeel van de (bijna) gehele Fortnite community.

Zijn jullie blij met de toevoeging van cross-platform play aan Fortnite? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek