Fortnite krijgt seizoen 3 Battle Pass met ruimte thema

Fortnite Battle Pass Space

Fortnite krijgt weer nieuwe cosmetische items! Het tweede seizoen stond in het thema van de middeleeuwen, dit maal zal de Battle Pass in het ‘space’ thema vallen.

Nu het tweede seizoen tegen zijn einde aanloopt, is het alweer tijd voor de aankondiging van de volgende periode. Epic heeft onthuld dat het thema van deze Battle Pass dus ruimte zal zijn. Deze zal spelers naar de verste uiteinden van het universum slepen voor toffe cosmetische space items. De grootste beloningen zal gaan naar de spelers die het meest spelen, maar iedereen die de Pass direct koopt krijgt ook een aantal leuke good-goods. de Mission Specialist Outfit laat jou de map rondrennen in een ruimtepak, dit is momenteel de enige aangekondigde cosmetic.

Er is nog geen woord gezegd over een mogelijke release datum voor dit derde seizoen, maar het zou al zo vroeg als 21 februari kunnen zijn, want vanaf dat moment eindigt seizoen 2. Zodra seizoen 3 begint kunnen spelers direct de Pass kopen via de in-game winkel. Heb je vragen? Geen probleem! Wij beantwoorden hier beneden de meest gestelde.

Fortnite Seizoen 3 Battle Pass

Wat is de Battle Pass precies?

Fortnite: Battle Royale’s Battle Pass is een mond vol. Deze ‘kaart’ is een manier om exclusieve cosmetics vrij te spelen. Dit verschilt van complete outfits tot gliders, pickaxes en emotes. Spelers kunnen deze pas kopen voor 950 V-Bucks, dat is omgerekend ongeveer 10 Euro. Spelers krijgen vanaf het moment van aankoop direct al een aantal goodies. Bepaalde andere cosmetics zitten locked achter nieuw tiers, gezien dat de pas levels heeft. De pass zal 100 tiers hebben, dit zijn er 30 meer dan de vorige. Je zal ergens tussen de 75 en 150 uur moeten spelen om deze volledig te levelen.

Dat klinkt als veel tijd en moeite, kan ik deze sneller vrijspelen?

Jup, dat is zeker mogelijk. Epic verkoopt tier upgrades voor 150 V-Bucks. Dit houdt in dat een volledige pass (100 tiers) rond de 150 Euro zal kosten. Dit is als je alles wilt vrijspelen zonder daadwerkelijk een minuut te spelen. Epic doet ook iets nieuws op gebied van marketing. Je kan vanaf dag één direct een pas kopen met de eerste 25 tiers al vrijgespeeld, voor de sale-prijs van 2800 V-Bucks (ongeveer 30 Euro).

Zal iets hiervan mijn gameplay verbeteren?

Nee, Fortnite doet niet aan pay-to-win, maar eerder aan pay-to-look-better. Alle items zijn bedoeld voor cosmetische doeleinden. Een felroze beer outfit zal je wel wat zichtbaarder en opvallender maken, dus of dat nu de beste beginners keuze is, dat is maar de vraag natuurlijk. Als je beter in Fortnite wilt worden, dan zal je het op de old fashioned manier moeten doen, door te spelen!

Kan ik onder de Pass nog wel iets krijgen dan?

Jazeker. Bepaalde low-tier items zijn vrij te spelen door gewoon door te spelen, de rewards zullen uiteindelijk vanzelf wel de bocht om komen gelopen. Maar als er goed uit zien belangrijk voor je is, of als je de game dagelijks speelt, dan raad ik aan de tien Euro uit te geven. Fortnite’s battle royale mode is gratis te spelen, dus een tientje kan er wel ingeduwd worden.

Wat vind jij van Epic’s manier van marketing? Wij vinden het wel fair, gezien dat gratis spelers nog steeds dingen kunnen vrijspelen! Laat ons weten wat jij vind van deze manier van belonen.

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek