Fortnite onthult plannen voor de E3 en esports

Fortnite

Epic Games heeft deze week meerdere grote aankondigingen gedaan voor hun game Fortnite. De eerste aankondiging is dat de game een esport gaat worden met maar liefst 100 miljoen prijzengeld. De tweede aankondiging ging over de plannen voor de komende E3. Op de E3 gaan ze onder andere 50 paren van pro-spelers en beroemdheden tegen elkaar laten spelen.

Fortnite is het afgelopen jaar alsmaar groter en populairder geworden. De game heeft gemiddeld de hoogste views op Twitch en de grootste streamer op het moment, Ninja, speelt Fortnite. Het bedrijf achter Fortnite, Epic Games, wil de community graag dingen teruggeven voor alle steun die de game ontvangen heeft. Dit gaan ze aankomend jaar op twee manieren doen. Er wordt een Fortnite esports competitie opgezet en er zijn grootse plannen voor de komende E3. Het nieuws over de esports competitie werd bekendgemaakt op de Twitter-pagina van Fortnite. Epic games heeft aangekondigd dat zij een competitie op gaan zetten waar zij 100 miljoen in zullen investeren voor prijzengeld. Dit is het hoogste bedrag voor een esport ooit.


E3 2018

De tweede aankondiging voor komend jaar door Epic Games gaat over de aankomende E3. Het bedrijf zal op de komende E3 een booth hebben en meerdere evenementen organiseren. Een van de evenementen is een Celebrity Pro-AM, een competitie waar pro spelers gecombineerd met beroemdheden het tegen elkaar opnemen. De winnaar krijgt 3 miljoen dollar om aan een goed doel naar keuze te geven. Er zal ook een feest gegeven worden door Epic Games. Het feest is alleen toegankelijk voor mensen met een kaartje, maar als je langsgaat bij de E3 booth kun je kans maken om een kaartje te winnen. Voor meer informatie over de evenementen tijdens E3 kun je terecht op de website van Epic Games.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek