Fortnite Switch kan cross-platform met de volgende platformen

Fortnite

Cross-platform is een gevaarlijk woord in de concurrerende console markt. Fortnite is het ultieme exemplaar om dit maar eens te bewijzen wanneer fans in woede uitbarsten na het installeren van Fortnite op de Nintendo Switch.

Indien je wilt inloggen met je Epic Account, maar deze al eerder hebt gelinkt met jouw Playstation 4, dien je een nieuw account aan te maken. Zo simpel is het en makkelijker wordt het niet. Fortnite Switch werkt NIET samen met Fortnite op de Playstation 4, maar wel met Fortnite op de Xbox One, PC, Mac en mobile. Alhoewel Playstation 4 en PC spelers wel samen kunnen spelen, gaat deze lol niet op voor de Playstation 4 en Nintendo Switch.

De meest voornamelijke reden hiervoor is dat Nintendo Switch wél kan samenspelen met Xbox One en Sony op dit moment iedere cross-platform mogelijkheid met Xbox uit de weg gaat. Wil je dus op je Playstation 4 en Switch spelen? Dan heb je twee verschillende accounts nodig. Het is nog onzeker of dit zal worden aangepast in de toekomst. Verschillende internet fora zoals Reddit staan al vol met klachten omtrent deze ‘lock’ op je Epic account als deze is verbonden, of verbonden is geweest met Playstation.

Fortnite is gisterenavond na de Nintendo E3 Direct beschikbaar gemaakt voor Nintendo Switch spelers. De Battle Royale game is op dit moment op iedere last-gen platform speelbaar inclusief iPhone en iPad. De enige versie die nog ontbreekt is Android. Deze zal in de aankomende maanden verschijnen.

Ben jij al aan de slag gegaan met Epic’s Battle Royale game op de Switch? Deel dan jouw ervaringen tot nu toe!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek