Fortnite update 3.0.0 verbetert het bouwsysteem

Fortnite

Epic Games is constant bezig met het aanpassen en verbeteren van Fortnite. In een blogpost vertellen ze ons over de verbeteringen aan het bouwsysteem die onderdeel zijn van update 3.0.0

Fortnite is een game waarin een samenspel is gecreëerd tussen het spelen van een shooter en het bouwen van fortificaties. Snel bouwen is een van de belangrijkste onderdelen in het spel en een skill die elke speler moet aanleren. Maar Epic Games gaat het de spelers wat makkelijker maken. Er zijn namelijk in patch 3.0.0 vier verbeteringen toegevoegd aan het bouwsysteem van Fortnite.

What’s new?

De eerste aanpassing is dat het makkelijker wordt om snel achter elkaar te bouwen. Deze functie heet turbo building. Als je de primary firebutton ingedrukt houdt, zal je karakter automatisch de geselecteerde constructie blijven bouwen. De tweede aanpassing is dat er een functie is toegevoegd, die ervoor gezorgd dat je automatisch van materiaal wisselt als je gebruikte materiaal opraakt. De derde aanpassing zorgt ervoor dat het bouwen met bepaalde obstakels gemakkelijker wordt, doordat obstakels zoals banken vernietigd worden als je bouwt. De vierde aanpassing zorgt ervoor dat het wisselen van bouwconstructies gemakkelijker wordt. De vierde aanpassing zal in eerste instantie alleen in Battle Royale toegevoegd worden. In onderstaande video zijn enkele nieuwe functies in actie te zien.

De aanpassingen die Epic Games aan het bouwsysteem heeft gemaakt, zijn geen permanente aanpassingen. Het zijn namelijk bijna allemaal functies die aan en uit gezet kunnen worden. Als je dus gewend bent geraakt aan het huidige systeem hoef je niks te veranderen aan je speelstijl. Het is echter wel de vraag of de aanpassingen geen negatief effect hebben op het niveauverschil dat spelers kunnen verkrijgen door te leren. Snel bouwen is een belangrijke skill in Fortnite, die door deze aanpassingen makkelijker gemaakt wordt voor spelers die er minder goed in zijn.

Wat vinden jullie van de aankomende verbeteringen van het bouwsysteem van Fortnite? Voelt het als het weghalen van een de benodigde skills van de game of is het een verandering, die weinig effect zal hebben op de competitie?

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek