Forza Horizon Dev werkt aan open world RPG

Playground Games RPG

Playground Games, De UK studio die achter de Forza Horizon race serie zitten, is begonnen aan een nieuw project. Deze keer geheel een andere richting in voor de studio. Playground Games heeft bevestigd dat ze werken aan een triple A open word rpg.

Ontwikkeling van de game vind plaats in een nieuwe (enorme) studio ruimte in Leamington Spa, vlakbij de originele studio. De developer gaat aan de slag om de boel in orde te maken (denk aan inrichting etc.) zodat op de eerste twee verdiepingen uitvoerig aan de rpg gewerkt kan worden.

Playground Games RPG

Playground zou de hulp van Battlefront II senior producer Sean Eyestone hebben ingeroepen. Het is de bedoeling dat Eyestone production director van het team gaat worden. Voordat Eyestone aan de slag ging bij DICE werkte hij bij Kojima productions. Dit hield hij zo’n vijf jaar vol met bijdrage aan onder andere Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en Ground Zeroes.

Ook Will Kennedy (voormalig designer voor GTA V studio Rockstar North) en Fernandez di Simon (senior designer van Hellblade) zullen meewerken aan de Playground projecten. Playground lijkt nog op zoek te zijn naar personeel. Zo staat op hun website nog een vacature voor creative director en narrative director. Het project klinkt echter veelbelovend. Het nieuwe Playground kantoor zal plaats krijgen voor 200 man die puur aan de nieuwe RPG zullen werken. Playground Games brengt het aantal medewerkers daarmee naar meer dan 400 man waardoor het een van de grotere studio’s in de UK zal worden.

 

Details, behalve dat het een triple A titel zal worden, en eventuele release date van het rpg project zijn nog niet bekend. Of er binnenkort een aankondiging zal volgen is dus ook niet duidelijk maar zal waarschijnlijk afhankelijk zijn van hoe snel de studio een team bijelkaar kan krijgen en de open posities gevuld heeft.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek