Foutje! Sega haalt Yakuza 6 demo offline in Amerika

Yakuza_6

Sega heeft de demo van Yakuza 6: The Song of Life uit de Amerikaanse Playstation Store gehaald. Via Twitter maakt Sega bekend dat ze de demo uit de store hebben gehaald. De reden hier achter is geen milde: Spelers konden namelijk de volledige game ontgrendelen.

Sommige spelers die de demo hadden gedownload op hun Playstation 4 waren in de mogelijkheid om de volledige game te ontgrendelen zonder te betalen. Hoe dit mogelijk is, is niet vrijgegeven, maar het heeft er hoe dan ook iets mee te maken dat de demo 36,53GB is (in Amerika). Dit omdat de demo eigenlijk het volledige spel is, maar is het grootste gedeelte van de game simpelweg niet toegankelijk. Althans, dat was de bedoeling.

Indien je na het spelen van de demo interesse had in het volledige spel kon je door te betalen de volledige game ontgrendelen om vrolijk door te spelen waar je in de demo bent gebleven. Omdat de demo al zo groot is, hoefde je niks extra’s meer te downloaden.

Het is wel heel vreemd dat de volledige game vrij te spelen is via de demo terwijl de game zelf is uitgesteld naar april, in plaats van maart. Waarschijnlijk bevat de demo dus een build van de game die nog niet helemaal klaar is om verscheept te worden, maar eigenlijk wel al alle content bevat. Of in ieder geval een hele hoop.

Helaas voor de eerlijke liefhebbers van de demo, want deze is nu verdwijnen omdat sommige spelers de volledige game wisten te ontgrendelen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom werd de demo verwijderd. Of deze nog terug komt is de vraag. De demo is wel nog beschikbaar in Australische en de Europese Playstation Store. Waarschijnlijk bevatten deze versies niet de fout om de hele game te ontgrendelen.

Kijk jij uit naar Yakuza 6: The Song of Life?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek