Gaat Nintendo films maken in de toekomst?

Nintendo Films

Een Assassin’s Creed film, een Uncharted film, een Ratchet and Clank film… Het ziet er naar uit dat films gebaseerd op video games steeds populairder worden. Zo populair dat zelfs Nintendo op dit moment aan het hinten is dat een Nintendo film heel goed mogelijk is binnen drie jaar.

In een interview met een Japanse website, Asahi Shumbun, laat de CEO van Nintendo namelijk weten dat er een film aan komt binnen twee tot drie jaar. In het interview deelt Kimishima een aantal details betreft de film plannen.

Eerder in februari had Miyamoto het volgende te melden over het maken van films in een interview:

“Because games and movies seem like similar mediums, people’s natural expectation is we want to take our games and turn them into movies,” Miyamoto said at the time, noting that Nintendo has fielded numerous offers over the years. “I’ve always felt video games, being an interactive medium, and movies, being a passive medium, mean the two are quite different.

“As we look more broadly at what is Nintendo’s role as an entertainment company, we’re starting to think more and more about how movies can fit in with that,” he added. “And we’ll potentially be looking at things like movies in the future.”

Het zal niet de eerste keer zijn dat er iets van de maker achter Super Mario op het witte doek verschijnt. In 1993 verscheen er namelijk een live-action movie van Super Mario Bros die niet heel erg succesvol werd, en in de film ‘Pixels’ van Adam Sandler, verscheen niemand minder dan Donkey Kong in het beeldscherm.

Nog voor deze film werden er e-mails gelekt die informatie deelde over Sony die interesse had in rechten om een Mario film te maken. Daarnaast is er een tijdje geleden een gerucht opgedoken waarin werd vermeld dat Nintendo een soort The Legend of Zelda tv show aan het ontwikkelen is voor de streaming dienst Netflix, maar sinds dat gerucht heeft Nintendo niets meer laten weten rondom de show.

Wat zou jij graag voor een film zien, als Nintendo films gaat ontwikkelen? 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek