Game of Thrones S6E2: De grootste momenten [SPOILERS]

Game of Thrones Tyrion Lannister

De tweede aflevering is inmiddels gisteren in Nederland op HBO te zien geweest, of natuurlijk vanuit jouw downloadlijst. Wij willen het daarom even met jullie hebben over seizoen zes, aflevering twee van Game of Thrones genaamd: Home.

De aflevering begint met Bran, die een visioen heeft en aan het trainen is met de Three-eyed Raven. In zijn visioen ziet hij een oudere Ned en Benjen Stark, die met elkaar aan het sparren zijn. We hebben Bran in seizoen vijf niet gezien dus het is een opluchting hem nu weer te zien in de serie. Na Ned en Benjen zien we Lyanna Stark op een paard naar binnen rijden. Op datzelfde moment zien we een jongere, volledig-zinnen-pratende Hodor en horen we zijn echte naam: Wyllis.

Game of Thrones Bran Raven

We zien dat in het Noorden, in en rondom Winterfell, ook een hoop gebeurt. Leave it to Ramsay to do the sick shit: we zien eerst hoe hij zijn vader doodsteekt en een order geeft om iedereen te laten weten dat hij vergiftigt is. En alsof dat nog niet genoeg is brengt hij de moeder van zijn half-broertje, samen met de pas geboren baby, mee naar waar zijn honden zitten… laten we het erop houden dat de honden hun buikjes vol hebben.

Game of Thrones Ramsay

Ook nog rondom Winterfell zien we Theon, Sansa, Podrick en Brienne. Brienne laat weten dat ze Arya niet meer heeft kunnen vinden en Theon zegt dat hij graag terug naar zijn thuis wil, the Iron Islands. Maar op de Iron Islands is het ook niet pluis. Hier zie je hoe Euron Greyjoy zijn debuut in de show maakt door het vermoorden van zijn broer en huidig koning, Balon Greyjoy.

I am the storm brother, the first storm and the last”

– Euron Greyjoy

In Braavos zien we hoe Arya nog steeds zit te bedelen, maar ze kreeg een soort van test om te zien hoe sterk ze in haar koppie geworden is. Uiteindelijk vraagt Jaqen of zij hem wilt volgen, waarheen zien we natuurlijk volgende week pas, of later! Wat denk jij?

Game of Thrones Balon Euron

Nu hebben we nog twee grote momenten, eentje daarvan is de dappere keuze die Tyrion maakt. Hij besluit de draken los te laten omdat hij weet dat ze in gevangenschap niet goed kunnen groeien, dat zien we wel aan Drogon. Hij hoopt erop dat de draken hem vertrouwen en maakt hun kettingen los. De draken doen hem niks maar wat wij ons nu afvragen, wat gaan we draken nu dan wel doen? En zal Tyrion één van de drie draken gaan berijden in de laatste oorlog? We zullen zien.

Game of Thrones Tyrion Dragons

HE IS ALIVE! Oh wacht, ga ik te snel? Melisandre liet afgelopen week in de season opener al zien dat ze niet is wat ze lijkt. Als haar verhaallijn vooruitgaat, gaat ook die van Jon Snow vooruit. Melisandre vindt een manier om met haar magie Jon Snow tot leven te wekken, alleen weet nog niemand het behalve Ghost. Ook al is dit een grote opluchting voor velen, hold your hats! Want dit roept veel vragen op:

  • Behoudt Jon zijn persoonlijkheid of is hij ander mens nu dat hij terug uit de dood is geroepen?
  • Keert hij wel terug als mens? Ook al denk ik van wel, wie weet!
  • Zullen we dit seizoen erachter komen wie zijn ouders zijn? En wie denk jij dat dit zijn?
  • Zal ook hij, naast onze Mother of Dragons, één van de drie draken gaan berijden? Misschien wel met Tyrion op de andere?

Game of Thrones Jon Snow

Voor dat we deze post gaan afsluiten, wil jij een vooruitzicht van de derde aflevering die volgende week maandag komt zien? Bekijk deze dan hier beneden.

Wat denk jij dat de antwoorden zijn op al deze vragen? Laat ons jouw meest wilde theorieën horen in de reacties hier beneden! We zien jullie volgende week dinsdag weer met de recap van aflevering drie van Game of Thrones!

 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek