Europese Commissie: Game prijzen moeten gelijk

Winkel

De Europese Commissie heeft aangegeven dat alle prijzen die gevraagd worden voor games, over alle 28 lidstaten van de Europese Unie gelijk getrokken moeten worden. De Europese Commissie noemt dit de “Digital Single Market”. Met dit nieuwe plan van de Commissie zouden de prijzen op digitale platformen als Steam, Origin, PlayStation Netwerk niet meer van elkaar mogen verschillen.

Gamers uit Engeland betalen momenteel veelal meer voor de games die ze digitaal aanschaffen omdat ze dit in Britse Ponden betalen. De gamers die met de euro betalen, zoals in ons eigen land, zijn meestal iets goedkoper uit al is dat verschil bijna opgeheven door de veel zwakkere pond momenteel. Volgens de Commissie die dit heeft onderzocht heeft het voor de verkoper ook een positieve kant. Doordat de prijzen gelijk getrokken worden en er een simpele en moderne wetgeving komt voor online digitale aankopen, kunnen bedrijven hun online waar makkelijker in verschillende landen binnen de Europese Unie aan bieden. Zodat de markten voor o.a. de games verder zullen ontwikkelen en er meer concurrentie ontstaat. Dit moet voor de gamers resulteren dat de spellen goedkoper worden. Aldus een woordvoerder van de Europese Commissie.

Zelf ga ik er vanuit dat de prijzen gelijk worden getrokken maar dat de prijzen voor de games ook gelijk zullen stijgen. Dit zal waarschijnlijk ter nadeel komen voor de gamers. Of dit ook zo gaat gebeuren is niet te zeggen. Maar gezien de ontwikkelingen de afgelopen tijd door Kinguin min of meer te dwingen BTW op hun games te heffen zodat Europeanen niet meer goedkoper hun games via Kinguin kunnen verkrijgen. Meestal scheelt het dan nog maar een of twee euro. Ik sta niet achter deze ontwikkeling want het toont maar weer eens aan dat er meer geroepen wordt dan dat er over nagedacht wordt. Oma Nellie wordt het geen tijd om weer de grote baas te worden bij de Europese Commissie?

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek