Game of Thrones S6E4, de grootste momenten [SPOILERS]

Game of Thrones High Sparrow

Gisteravond is alweer de vierde aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones op tv uitgezonden geworden. Dit vraagt natuurlijk om een korte samenvatting met de momenten die er daadwerkelijk toe doen. Eén ding is zeker: het seizoen is tot nu toe erg spannend en heeft al veel grote momenten gehad.

De vierde aflevering genaamd ‘Book of the Stranger’ was weer eens een spannende aflevering en één van de verrassendere elementen was de terugkeer van Littlefinger. Hij komt weer aan in the Vale en spreekt daar met Lord Robin Arryn, de nieuwe lord of the Vale nadat zijn moeder de lucht in werd geflikkerd. Je merkt dat Robin ouder is geworden maar hij is nog steeds een stuk onbenul met een duidelijk stoornis. Littlefinger wilt er alles aan doen om Sansa terug te krijgen en Robin laat hem zijn vrije gang gaan.

Game of Thrones Littlefinger

Jon Snow en Sansa zien elkaar weer na alles wat er gebeurd is en ze konden niet blijer zijn. Sansa staat erop dat Jon het gevecht met Ramsay aan gaat en Winterfell terug neemt (Battle of the Bastards?). Eerst weigert Jon maar nadat hij een brief van onze gelieve Lord Bolton krijgt dat hij Rickon in zijn bezit heeft, weet Jon wat hem te doen staat. Dit is een gevecht wat hij moet voeren. Je kunt zeker weten merken dat Sansa sterker aan het worden is en dit bevalt mij persoonlijk wel!

Ondertussen in Winterfell probeert Osha een poging tot versieren te doen bij Ramsay, maar natuurlijk trapt hij hier niet in en tjakka, Osha sterft door een mes in de keel! Ik denk dat een hoop mensen haar nog gaan missen want ze was een leuk personage om te volgen, ondanks dat ze lang weg is geweest.

Game of Thrones Jon Sansa

In Pyke, The Iron Islands, komt Theon aangevaren en na een aanvaring met zijn zus laat hij weten dat hij niet hier is om koning te worden, maar om samen met zijn zus het koninkrijk over te nemen. ”Let me help you”, zegt hij.

In King’s Landing zien we hoe Queen Margaery na een praatje met de High Sparrow (wat een irritante jongeman is het toch) haar broer mag zien, maar zij weet dat dit bedoeld is om hun gedachtegang zwakker te maken. Gaat hem dit lukken of komt Margaery samen met Loras weer veilig aan bij het kasteel? Cersei praat met de Queen of Thorns en de Hand of the King, Kevan Lannister, en wilt samenwerken om haar trial te stoppen en Margaery en Loras terug te krijgen.

Game of Thrones Yara Theon

Het einde van deze aflevering was niet echt iets verrassends, maar wel geweldig om te zien! In Vaes Dothrak krijgen we eerst te zien hoe Jorah en Daario bij Dany komen. Vervolgens verschijnt onze favoriete Khaleesi tegenover de Khals, na een hoop ‘taking turns to fuck her’ grappen laat Dany even weten dat zij bestemd is om de Dothraki te leiden. Ze steekt het gebouw in de hens en doet eigenlijk hetzelfde als wat ze in seizoen één deed, ze loopt naar buiten (naakt natuurlijk…) en laat zien dat ze bestendig is tegen vuur. Alle Dothraki buigen voor haar en het is tijd om terug te gaan.

Game of Thrones Dany

Trouwens, we zagen allemaal wel hoe Tormund naar Brienne keek. Het lijkt erop dat zelfs de wildlings liefde op het eerste gezicht kennen…

Game of Thrones Tormund Game of Thrones Tormund Brienne

Wat vond jij van deze aflevering van Game of Thrones en wat denk jij dat de volgende afleveringen gaan brengen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek