Game of Thrones S6E1, de grootste momenten [SPOILERS]

Game of Thrones Daenarys

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is zondag weer begonnen en wij in ons kleine landje konden hem gisteren officieel bekijken, maar wat is er nu allemaal gebeurd? Wij hebben het voor jou opgesomd. Heb je de aflevering nog niet gezien en wil je geen spoilers? Lees dan vooral niet verder!

In deze post willen wij met jullie discussiëren over de theorieën die jullie vast en zeker allemaal in jullie hoofdjes hebben rondzweven over dit nieuwe seizoen van Game of Thrones. Natuurlijk weten sommige mensen al meer over bepaalde aspecten van het verhaal door het lezen van de boeken, maar don’t be a bitch!

Om te beginnen met Arya Stark, die bedelend voor geld op een trapje zit. Maar Jaqen’s ”sidekick” laat ons, het publiek, al gauw weten dat dit deel is van een training omdat zij gaat sparren met een Arya. Zou dit bedoelt zijn om de andere zintuigen van Arya te versterken? Één ding is zeker, en dat is dat Arya’s avontuur nog lang niet voorbij is!

Game of Thrones Arya Stark

In het begin van de aflevering zie je al gauw een mooie gevecht. Sansa Stark en Theon Greyjoy vluchten voor de mannen van de Boltons, die alles over hebben om Sansa terug te krijgen. Want wat zou Ramsay Bolton zijn zonder een Stark aan zijn zijde? Vervolgens wilt Theon zichzelf opofferen zodat Sansa veilig kan ontsnappen maar dit gaat al snel fout.

Gelukkig komen Brienne en Podrick de twee vluchtelingen redden met een bruut gevecht dat eindigt met Theon die de leider van het groepje een zwaard van achter erin steekt. Brienne zweert dat ze Sansa zal beschermen ook al kost het haar het leven en Sansa accepteert dit. De Starks die nog over zijn kunnen natuurlijk alle hulp gebruiken die ze kunnen krijgen.

GoT Sansa Theon

Daenerys Targaryen, met haar duizend-en-één titels, is gevangen genomen door Dothraki. Na een redelijk grappige scene over kontbonken en waarom Daenarys haar haar wit is, ontmoet ze de Khal van de groep, Moro. Moro heeft in eerste instantie de intentie om de Mother of Dragons een nachtje mee te nemen in zijn tent, maar dit plan is al gauw gevlogen als Daenarys zegt dat ze de vrouw was van de overleden Khal Drogo.

Moro geeft aan dat voor weduwen van een Khal, er een speciale plek is. Een plek waar Khaleesi zeker niet heen wilt. Denk jij dat ze gered word door Daario en Jorah?

GoT Daenarys Moro Khal

In Meereen zijn alle schepen in de fik gezet door mensen die niet zo blij zijn met alle commotie die geweest is. Tyrion en Varys zijn nog altijd bezig met het herstellen van deze verwilderde stad. Wie is die man die vanuit het huisje mee kijkt met de twee? Iemand van belang?

GoT Tyrion Varys

In King’s Landing zit Margaery nog steeds vast in haar cel en alsof ze zelf nog niet genoeg problemen heeft vraagt ze ook hoe het met haar broer gaat. Cersei ontvangt Jaime en ze rouwen beiden om het verlies van Myrcella. In Dorne wordt het interessant als Ellaria en de Sand Snakes niet alleen hun leider vermoorden, maar ook zijn zoon. Wie gaat nu de ”strong man” worden die hun gaat leiden?

GoT Jaime Myrcella

De titel van deze Game of Thrones aflevering was ”Red Woman”. Dit brengt ons na het waarschijnlijk meest schokkende moment van de aflevering. In Castle Black bereiden de Union Knight en Jon Snow’s vrienden en Dire Wolf zich voor op een gevecht aangezien Allister Thorne het lichaam van Jon wilt verbranden, gaat het ze lukken om te ontsnappen? Misschien wel! Het meest schokkende moment van deze alfevering was natuurlijk het einde, waarin je Melisandre in een spiegel ziet staren. Vervolgens door ze haar magische ketting af en onthuld ze wel iets heel bijzonders…

GoT Melisandre YoungerGoT Melisandre Old

Wat betekend dit? Is dit wat Jon Snow gaat redden? Of is dit gewoon haar ware leeftijd? Denk jij dat je het antwoord weet? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! Volgende week dinsdag zijn we weer terug met een recap van de tweede episode van Game of Thrones seizoen 6.

 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek