Game of Thrones alle seizoenen in 5 minuten

Het is niet makkelijk om alles te onthouden wat er zich afspeelt in de serie Game of Thrones. De serie is nu al zo’n 5 jaar bezig en je zou haast vergeten waar het is begonnen. Daarom hebben we hier een YouTube video die je in 5 minuten weer helemaal bijpraat. Seizoen 1 tot en met 6 en nog lekker gerijmd ook.

Het YouTube kanaal dat verantwoordelijk is voor deze productie is “Alt Shift X”. Ze hebben de video gemaakt omdat Game of Thrones al 5 jaar bezig is, maar het is moeilijk om alle verhoudingen en dialogen te begrijpen.
Het YouTube kanaal houdt zich met name bezig met het analyseren alle Game of Thrones seizoenen, door middel van breakdown video’s en explainers. Deze video is een herhaling van alle (voorlopig) 6 seizoenen. Alt Shift X maakt ook explainers en breakdowns over andere series. Denk aan bijvoorbeeld aan, de nieuwste serie van HBO, Westworld.

Uitleg op bijzondere wijze
De video legt de link tussen gebeurtenissen en karakters. Ze proberen zoveel mogelijk misverstanden te vermijden. Elke keer als je een karakter ziet dan noemen ze heel duidelijk diens naam om je geheugen op te frissen. Dit is ontzettend belangrijk, want in deze 5 minuten krijg je ongelooflijk veel informatie toegeworpen. Misschien moet je hem wel even 2 keer kijken of halverwege even een break nemen.

Niet lang geleden is de Game of Thrones finale van seizoen 6 uitgezonden. Volgend jaar kunnen we genieten van het zevende seizoen. Normaal gesproken wordt Game of Thrones uitgezonden in de buurt van april, maar omdat het zevende seizoen (“winter is coming”) in de winter moet worden opgenomen gaat het laatste seizoen van Game of Thrones pas in 2018 van start. We sturen nog wel een herinnering.

Daar komt bij dat HBO niet meer in Nederland uitgezonden wordt tegen die tijd. Maar daar vind je vast wel een oplossing voor.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek