Game of Thrones, tot over een jaar! [SPOILERS]

Game of Thrones Bran

Zondagnacht, gisteravond, of ergens daartussen in, heeft elk van jullie Game of Thrones fans op het puntje van zijn stoel gezeten tijdens het kijken van de laatste aflevering. Helaas mogen we nu weer een jaar wachten op een seizoen dat nu al veelbelovend lijkt!

Het volgende seizoen zal helaas maar zeven afleveringen bevatten. Dit is waarschijnlijk gedaan omdat de makers zoveel budget nodig hebben gehad om dit seizoen voort te zetten naar het volgend. Wat hebben we deze laatste aflevering nu eigenlijk allemaal gezien? Lees het hier beneden en discussieer met ons wat er nog gaat komen, aangezien George RR Martin het nieuwe boek nog even in zijn lade laat liggen.

Game of Thrones

In King’s Landing ging het spelletje van Cersei lekker verder. Loras en Cersei zouden een trial krijgen voor hun misdaden maar Cersei kwam niet opdagen. Velen gingen dood terwijl Cersei vanuit haar raam in haar villain jurk naar het groene vuur staarde dat uit elk gaat rondom de Sept of Baelor kwam. In de eerste paar minuten stierven de High Sparrow samen met Loras, Margaery en nog veel meer. Tommen werd gedwongen om in zijn kamer te blijven maar na dat hij zag wat er allemaal gebeurde sprong hij uit het raam en eindigde hij z’n leven. Cersei neemt hierna de troon in als Koningin. Badass Oma Tyrell is in Dorne en Varys laat zijn gezicht zien, en zegt: ”Fire and Blood”. Betekend dit dat Daenerys nog meer allianties krijgt?

Bran wordt door zijn oom achter gelaten bij een boom, waar hij zijn vorige visioen verder uit kan laten werken en erachter komt dat Jon niet alleen een Stark is, maar ook een Targaryen. Hierna zien wij hoe Jon een Robb Stark momentje krijgt en benoemd word tot King in the North. Van te voren wordt Melisandre verbannen van het Noorden door Jon, nadat Davos haar confronteerde met de verbranding van Shireen.

Game of Thrones Jon Snow

Walder Frey zit lekker zijn taart te eten die hem net werd gebracht door een dienstmeid. Deze dienstmeid laat hem even lekker een hapje nemen waarna ze hem vertelt dat zij zijn zoons erin verwerkt heeft. Walder kijkt verontrust hoe de dienstmeid haar gezicht eraf haalt een haarzelf onthuld als Arya Stark. Ze snijdt Walder’s keel door. Zo gebeuren er nog veel meer dingen in de aflevering zoals de dood van Pycelle en het afscheid tussen Daario en Daenerys.

De aflevering eindigt met Tyrion, die benoemd wordt tot Hand of the Queen. We zien de grootste vloot die we tot nu toe in de serie gezien hebben met de Unsullied, Dothraki en alle bekenden rondom Danny. In de laatste scene zien we de drie draken vliegen boven duizenden schepen en de vurige blik van Daenerys.

Game of Thrones Drogon

Wat gaat er in het volgende seizoen allemaal gebeuren? Na deze aflevering ziet het er nog veelbelovender uit dan de meesten waarschijnlijk al dachten. De hype is groots, maar het laat nog even op zich wachten. Wat denken jullie dat er in seizoen zeven gaat gebeuren? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek