Games Done Quick haalt ruim 1.7 miljoen dollar op

Summer Games Done Quick

Vanaf 2 juli tot 9 juli speelden speedrunners van over de hele wereld hun favoriete games voor een goed doel. Zeven dagen lang, heeft Summer Games Done Quick 2017 hun marathon evenement op Twitch gestreamd. Terwijl de speedrunners racete door elke spel, doneerde kijkers hun hard verdiende geld naar het goede doel Artsen zonder Grenzen, een liefdadigheid gericht op het verstrekken van medische hulp aan degenen in nood.

Games Done Quick organiseert twee evenementen per jaar, een tijdens de wintermaanden, en een tijdens de zomer. Dit jaar tijdens Awesome Games Done Quick, hebben kijkers en bedrijven ruimschoots 2 miljoen dollar donaties gesubsidieerd naar de Prevent Cancer Foundation. Naarmate de bijna 5 uur lange speedrun van Earthbound tot een einde liep, verzamelden de personeel en eventplanners om het totaal aan te kondigen van deze zomer editie. Met de donatie teller die langzaam door bleef tellen, zelfs wanneer de stream te einde was, eindigde het uiteindelijke bedrag op $ 1.760.360.

Elk jaar krijgen Games Done Quick-evenementen steeds meer kijkers. Elke keer als het evenement bezig is, staat de stream met stip in de top drie van Twitch. Dit jaar zagik persoonlijk meer dan 100.000 kijkers constant aanwezig. Aangezien het evenement een hele week doorloopt en de stroom nooit stopt (behalve om technische redenen), is de verrassende hoeveelheid kijkers altijd verrassend voor mij(aangezien meestal alleen de finales van Esports games dit aantal halen). Aangezien het evenement zo populair is, trekt het elke keer nieuwe kijkers. Veel nieuwkomers zijn niet bewust van het concept van een ‘speed run’, en worden onmiddellijk verward door de opwinding.

Aangezien Twitch groeit als een platform voor gamers om connecties te maken en de speedrunners community zich verder uitbreidt, krijgt Games Done Quick meer en meer tractie. Het eerste evenement dat onder de “Games Done Quick” naam werd uitgevoerd, was Awesome Games Done Quick in januari 2011. Het evenement was klein en schijnbaar uit het huis van iemand gestreamd. De oorspronkelijke AGDQ slaagde er toen in om meer dan $ 50.000 op te halen voor de Prevent Cancer Foundation. Wat een knappe prestatie was destijds.

Januari 2018 zal er weer een winter editie zijn van Games Done Quick.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek