Games en tatoeages, geen goede combinatie!

Tatoeages

Mensen en tatoeages, het is een combinatie die al duizenden jaren hand in hand gaan. Totdat er een game wordt ontwikkeld zoals NBA 2K16. Zekere spelers van deze competitie zijn woedend geworden op Take-Two om het feit dat de ontwikkelaar klaarblijkelijk zonder toestemming van de betreffende spelers de tatoeages heeft overgenomen en deze heeft verwerkt op de personages. Hun eis? Een slordige 1,2 miljoen als schade vergoeding.

Het is een van de voorbeelden die te noemen zijn omtrent het overnemen van tatoeages van sporters, en deze vervolgens te verwerken in een game. Echter zijn er ook vele niet sporters, zoals tatoeëerders zelf, die hun beklaag hebben gedaan in het verleden. En als je het mij vraagt is dit niets meer en niets minder dan klinkklare onzin. Waarom zou je tatoeages niet mogen overnemen en deze verwerken in een spel? Ik kan het begrijpen van Tatoeëerders dat ze er moeite mee hebben, echter is elke tatoeage die gezet wordt anders. En ik kan het begrijpen als het een zeer persoonlijke tatoeage betreft dat je deze liever niet in een game ziet. Echter worden vele tatoeages gezet omdat het kan en gewoon mooi staat.

Het is dan ook van de zotten dat een ontwikkelaar zoals Take-Two kan worden aangeklaagd wegens het gebruik van een design. Zelf heb ik ook meerdere tatoeages op mijn lichaam staan. Waaronder een tatoeage die al veelvoudig op de foto is gezet door mensen vanwege het ontwerp en de manier dat hij gezet is. Het zou wat zijn als ik al deze mensen nu voor 1 miljoen euro zou aanklagen omdat ze foto’s hebben gemaakt en eventueel de foto’s als voorbeeld hebben gebruikt. Gelukkig hebben we dan nog altijd games zoals Grand Theft Auto en de Sims waar we wel tattoos zonder problemen mogen gebruiken.

Nu ben ik er alleen vergeten bij te melden dat deze aanklacht in Amerika speelt. En dat je daar iemand al kan aanklagen als de buurman de voordeur te hard dichtslaat. Dus eigenlijk is het niet zo raar dat een paar sporters geld proberen te vangen. Het enige wat ze momenteel echter vangen is het beeld van een huilebalk.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek