Gamescom 2015: Rainbow Six nieuwtjes

Regenboog zes siege

Gamescom 2015 is in volle gang en al het nieuws stroomt je letterlijk om de oren, zo heeft Ubisoft ook een aantal nieuwe dingetjes bekend gemaakt over Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Bekijk live een 5 vs 5 match via Spectator Cam, duitse units en een nieuwe map.

Spectator Cam
Met Spectator Cam krijg je de optie om een 5 vs 5 match live en realtime te volgen. Traditioneel in first-person view, of met de nieuw geïntroduceerde Tactical View, dit is een interactief kijkpunt waar de speler, in dit geval de spectator, de mogelijkheid heeft om automatisch individuele spelers te volgen over de map en alle spelers, teams en objectives te observeren. Spectator Cam geeft spelers de mogelijkheid om een realtime overzicht te krijgen van team strategieën en tactieken van spelers, dit zorgt ervoor dat het kijken van zo’n 5 vs 5 match zowel informatief als entertainend is.

GSG 9 Operators
The surgically lethal German GSG 9 counter-terrorism unit, ja een hele mond vol. Deze unit brengt vier nieuwe unieke operators in Tom Clancy’s Rainbow Six Siege:

  • Bandit: De Bandit draagt een interessant stuk gereedschap mee naar het speelveld, een in elkaar geflanst elektrisch apparaat, bestaand uit een auto accu die met draad vast is gemaakt aan een elektroshock wapen. Met dit ding kan je prikkeldraad en metalen oppervlakten onder stroom zetten.
  • Blitz: Blitz is dankzij zijn indrukwekkende behendigheid een expert in de frontlinie. Met zijn ballistisch schild zorgt hij voor een mobiele schutting om dekking achter te zoeken. Met acht flashbangs op zak om vijanden te desoriënteren wanneer je een deur binnenstormt, is dit degene waar tegen je “You go first” moet zeggen.
  • IQ: Een briljante elektrotechnicus, ze beschikt over een pols gemonteerde sensor die met een elektromagnetische spectrum elektronische apparaten detecteert, hiermee kan ze visueel en audio feedback geven.
  • Jäger: Een technicus die een verwantschap heeft met complexe machines, hij is uitgerust met een ADS-MK IV ook wel “Magpie” genoemd, dit dingetje kan inkomende projectielen neutralizeren.

Kanal Map
gelokaliseerd in industrieel Hamburg, Duitsland. Kanal beschikt over een aantal gebouwen, bruggen en waterwegen met verhoogde voordeelpunten en unieke zichtlijnen.

Live Demo
Zaterdag 8 augustus van 16:00 tot 20:00 uur, worden er vier teams samengesteld van een aantal van de beste Rainbow Six spelers over de hele wereld. Zij zullen een 5 vs 5 match spelen op de pc bij de ESL Booth. Hier zullen zij zeer spannende competitieve features van de game laten zien. Ook gaan we hier voor het eerst Spectator Cam in actie zien. De show zal live te zien zijn op het Twitch kanaal van Ubisoft.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege lanceert wereldwijd op 13 oktober voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek