Gamescom 2016: BioShock The Collection

bioshock

Het eerste deel van de serie BioShock is nog geen tien jaar oud, maar wordt nu al gezien als één van de grote klassiekers in de geschiedenis van videogames. Om dit heugelijke feit te vieren, verschijnt er op 19 september een remastered collection met alle BioShock delen.

Tijdens de hands-on van de collectie mocht ik elk deel van de game op PS4 uitproberen. Uiteraard startte ik met deel 1 en voelde het alsof ik het hele avontuur opnieuw voor het eerst beleefde. Ik belandde in een zee met brandend puin en baande mij een weg naar de vuurtoren.

Deel 1 verscheen in 2007 en er is veel aan de graphics opgepoetst geworden. Niets aan de omgeving verraadde de daadwerkelijke leeftijd van het spel, en menig rijke huisvrouw van in de 60 wilde weten wie de cosmetische chirurg van BioShock was.

De prachtige art deco-stijl, die in de game zo prominent aanwezig is, komt in de remastered versie helemaal tot zijn recht. Deze collectie is geen kwestie van textures vervangen geweest; de makers hebben echt alles uit de kast getrokken om deze game zo hedendaags mogelijk te maken. De game draait dan ook op 60 FPS, in 1080p.

Bekijk de verschillen tussen het origineel en de remastered versie in deze onlangs verschenen vergelijkings video.

BioShock 2 en Infinite

BioShock 2 heb ik tijdens de hands-on wegens tijdgebrek niet gespeeld. Infinite heb ik echter wel aangezet en ook deze game schittert! Infinite verscheen in 2013 en had niet veel verbeteringen nodig, maar toch ziet de game er gloednieuw uit op PS4. Columbia, de zwevende stad waar het verhaal zich afspeelt, is mooier en gedetailleerder dan ooit tevoren.

De remastered versie zal naast de drie delen ook alle DLC en speciale Director´s Commentary.

BioShock The Collection verschijnt 19 september op PC, PS4 en Xbox One.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek