Gamescom 2016: Days Gone

Days gone

Days Gone verscheen afgelopen E3 als een nieuw IP op het witte doek van Playstation. Na afloop van de persconferentie werd er nog een gameplay ronde gedaan van de game in het theater. Gisteren op Gamescom heeft dezelfde beste man opnieuw de game aan ons getoond met een nieuwe trailer en nieuwe gameplay footage.

De beelden die we te zien krijgen vonden plaats achter gesloten deuren. We hebben helaas geen beeldmateriaal voor jullie, maar we hebben wel een aantal mooie details kunnen oppakken. De footage leek heel erg veel op die van de E3, maar had toch wat toevoegingen hier en daar.

In de missie die getoond werd zien we de hoofdpersonage, John. Je hebt zoete herinneringen over het verleden maar na het zien van de herinneringen in een flashback eindigt hij met “those days are gone”. Het enige wat er nu nog overblijft zijn de slechte wegen. In Days Gone ben je een premie jager.

Tijdens de demo missie zit je achter een gast genaamd “Two-Dog” aan. Wat, hoe, en waarom is niet duidelijk, maar ook niet interessant. Je bent ten slotte een premie jager. Helaas voor John trekt hij een hoop aandacht van zombies tijdens zijn jacht op Two-Dog. Nadat Two-Dog is uitgeschakeld door een zombie, met dank aan jou, is het tijd om te vluchten.

Zodra je moet zien te ‘dealen’ met een zwerm zombies die achter je aan rennen kun je gebruik maken van de omgeving. Hierbij moet je denken aan standaard dingen zoals deuren achter je dicht maken, de weg versperren door boomstronken te laten vallen, of stapels planken om te mieteren. Om minder aandacht te trekken van zombies kun je gebruik maken van silencers. Helaas zijn deze dingen niet overal te vinden dus moet je improviseren. Door een oliefilter te gebruiken van een kapotte auto bijvoorbeeld.

Days Gone wordt exclusief ontwikkeld voor de Playstation 4.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek